Haré Krisna hírlevél
Kiemelt

Időtlen tanítások egy folyton változó világban – Létkérdés Konferencia

A több mint tíz éve rendszeresen megrendezett Létkérdés Konferenciák az emberi lét sorskérdéseit járják körbe. Az egyik ilyen nagy kérdés, hogy léteznek-e olyan örökérvényű írások, amelyek megbízható iránytűként szolgálhatnak az ember számára. A sokezer éves India hagyományban így tekintenek a szanszkrit nyelvű védikus írásokra. A konferenciát mindazok figyelmébe ajánljuk, akik betekintést szeretnének nyerni az ősi tudást közvetítő írások rejtelmeibe.

Videó» Esemény» Tovább»

A lámpásajánlás hónapja

Október 24-én kezdődik a Dāmodara-vrata, amikor Kṛṣṇa egy gyermekkori formáját dicsőítjük és ajánlunk Neki lámpást minden este. A templomainkban esténként 19:30-tól, (Krisna-völgyben 18:30) tartjuk meg ezt a szertartást. Mellé pedig egy gyönyörű és meghitt dalt énekelnek a hívek. Érdemes csatlakozni a meghitt és egyébként rendkívül kedvező eseményhez az estéken.

Tovább»




BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak. »
Motiváció
„Mindenkit aszerint jutalmazok meg, amilyen mértékben átadja magát Nekem. Óh, Pṛthā fia, mindenki, minden tekintetben az Én utamat járja!”
(Bhagavad-gītā 4.11.)
Életmód
A dósák és a napszakok váltakozásának kapcsolata
Ahogy a napszakok váltakozásában, úgy a szervezetünk működésében is egyfajta ciklikusság figyelhető meg, amely mindkét esetben egy kifinomult rendet alkot. Mindennek megvan a saját ideje és természete. A dósák dinamikája a nap folyamán is megfigyelhető, az egyes napszakokban más energia működése aktívabb.
Tovább »
Relaxálj velünk! (Hang)
A Jógapont új sorozatában a szerkesztők relaxációs hanganyagokkal készülnek az olvasóknak, hallgatóknak. Az alábbiakban találsz egy letölthető hanganyagot, melyet a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola másodéves jógamester szakos hallgatója készített a Relaxáció és csakrameditáció tantárgy keretében, amely a fizikai és mentális relaxációt hívatott segíteni.
Tovább »
Öko
Téli termesztés tanfolyam
Hogyan lehet egész télen friss zöldség az asztalon? Ha szeretnéd megtudni, hogy mit kezdjél a mostanra kiüresedett üvegházaddal, vagy fóliáddal, hogyan lehet télen fűtés nélkül zöldséget termelni, mit érdemes ilyenkor vetni, ültetni, hogy egész télen legyen friss zöldséged, akkor gyere el, és megmutatjuk!
Tovább »
A valódi emberi szükségletekről
Az önfenntartás kapcsán az előző részben megnéztük az 5 alapvető emberi szükségletet és most következzék az 5 kiegészítő szükségletünk, amely fontos ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, életünkben és konstruktív módon élhessünk.
Tovább »
Recept
Alu Chat – burgonyás egytál Hémangi konyhájából
Egy gyors, könnyű, melegítő burgonyás étel, amely a nyári burgonyából a legfinomabb, de ősszel és télen más krumplifélékből is isteni lehet.
Tovább »

Megjelent Hémangi új könyve, a Népek konyhája – vegetáriánus receptek a nagyvilágból
Tovább »
A subji, amely Śrīla Prabhupāda kedvence volt
Śrīla Prabhupāda gyakran és nagy odaadással készítette ezt a zöldségszószt tanítványainak, híveinek, amelyet olyan ízletesen tudott elkészíteni, hogy mindenki évek múltán is emlékezett rá…
Tovább »
Krisna-völgy Biofarm
Govardhana-pūjā - Édességfesztivál Krisna-völgyben
Krisna-völgyben idén november 10-én rendezik az Édességfesztivált, amely során mintegy 2 tonna édességet ajánlanak fel Kṛṣṇának, majd osztanak ki a résztvevők és a falu lakói között. Az ünnepség utáni napokban a környékbeli iskolákat látják vendégül a Krisna-völgyi Általános Iskola tanulói. Az immár tradicionálissá vált találkozót maguk az iskolások is nagyon várják.
Tovább »
Lélek Palotája Budapest
Vega Kaland 2 alkalmas indiai vegán főzőtanfolyam
Mindkét alkalommal egy teljes és új menüsort készítünk, melyen keresztül a résztvevők megtanulják az elméletet, a konyhatechnikai eljárásokat és az alapfogásokat.

Tovább »
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Őszi-téli tanfolyamok Főiskolánkon
Közkedvelt, ismétlődő tanfolyamaink mellett novemberben és decemberben további izgalmas témákkal várjuk a Kedves Érdeklődőket Csillaghegyen és a Blahán!
Tovább »
Ételt az Életért
A megosztás ereje – kiemelt ételosztást tartottunk (Fotók)
Ismét 1100 élelmiszercsomag és 1200 adag meleg ebéd került a rászoruló családokhoz. Ételosztásainkat a hétköznapokban is folytatjuk, az ország 21 pontján, újabb kiemelt csomagosztást Karácsony alkalmából tartunk majd. Munkánkat és már a soron következő kiemelt karácsonyi ételosztásunkat is a 13600-as adományvonalon át a 33-as kód tárcsázásával, hívásonként 500 Ft összeggel segítheted. Köszönjük!
Tovább »

A wmn.hu cikke a helyszínről »
Kapcsolj ki!
Szent Név Fesztivál – a mantra ereje
Különleges mantra-maraton veszi kezdetét vasárnap, egy különleges vendégfellépővel. Ha bepillantanál a Haré Krisna mantra közös éneklésébe. Egy igazi krisnás buli. Eljönnél és kipróbálnád? A legjobb bhadzsan-énekesek előadásában várunk a Lélek Palotájában október 28-án. A belépés ingyenes!
Jógakonferencia 2018
Jógakonferencia a Magyar Jógaoktatók Szövetségének szervezésében. A konferencia központi témája: a meditáció, valamint a jóga nem megfelelő gyakorlásának veszélyei.

Govinda Klub Eger
A Govinda Klub egy olyan alternatív közösségi tér, ahol hetente egyszer, minden szerdán este 6-tól összegyűlik egy tudásra vágyó, nyitott szellemiségű társaság, akik nem elégszenek meg a materialista életfelfogással, hanem inkább lelki tartalmat keresnek a létezésben. Az előadások teljesen ingyenesek és mindenki számára nyitottak.

Tovább »
Videó
Ne fecséreld el az intelligenciádat!
Az elméd mindig cserben hagy, folyamatosan mást és többet akar, ideje, hogy kicsit szintet lépj és az intelligenciád legyen az úr. A Swami üzenete.

Tovább »
Égbolt
Az imádat és odaadás csúcsa - a belső láng felélesztése
Az égbolt október végén, november elején. Hamarosan a barátságok, a lelki fókuszáltság és a szeretet csillagképébe lép a Jupiter. Közben a Mérlegben járva egyensúlyunk megteremtése a cél és a feladat. Őszi tanítások és tennivalók. Milyen ragaszkodásokat kellene elengednünk? A Skorpió ollójában járunk.

Tovább »
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete

Copyright © 2018
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare
Ezt az e-mailt a következő címre küldtük: *|EMAIL|*

Miért kaptam ezt az e-mailt?
Leiratkozás a listáról
Frissíti az adatokat

Kapcsolat: [email protected]