Haré Krisna hírlevél
Haré Krisna hírlevél
Kiemelt

Jógízz! Fesztivál - Vegán Gasztro & Jóga Nap – Jegyek már kaphatók elővételben!

Gyere, ízleld meg Te is India hétköznapi csodáit! Szezonnyitó fesztiválunk középpontjában idén a jóga lesz, de emellett egzotikus ízkavalkáddal is készülünk; 20 féle vegán étellel, köztük szabadtéren, bengáli tűzhelyen, készült csemegékkel.

A tradicionális jógaórákat és elméleti előadásokat a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (BHF) diplomás jógamesterei vezetik majd. Kezdő jógásokat és komoly gyakorlókat egyaránt várunk a fesztiválra.

Anyák Napja alkalmából egy tradicionális "Puspandzsalí" szertartással köszöntjük az édesanyákat.

Információ a korlátlan ételfogyasztásról, jegyekről és a programról»
Facebook esemény»

Új helyszínen lesz a tavaszi kiemelt ételosztás

Új helyszínen lesz elérhető a Krisna-hívők humanitárius szervezete, az Ételt az Életért Alapítvány kiemelt tavaszi ételosztása. A Blaha Lujza téri átalakítások végett a segélyakció a Népligetben, az Üllői út és Könyves Kálmán körút sarkánál található P+R parkolóban kerül majd megrendezésre április 28-án, vasárnap. 800 csomaggal és meleg ebéddel készülnek.

Tovább»

Mi az: nem kerül semmibe, de szebbé teszi a világot?

A Krisna-hívők hitéleti és környezetvédelmi tevékenységük mellett évente több mint félmillió tál meleg ételt osztanak ki a rászorulóknak. Mottójuk, a „Gauranga” egy indiai áldás, ami annyit tesz: légy boldog! Társadalomépítő munkájukhoz szívesen fogadják az adó 1%-os felajánlásokat. Tudod, az 1% olyan, mint a mosoly - nem kerül semmibe, mégis szebbé teszi a világot!

Tovább»
Még több információ»

Motiváció
„Tudd meg, hogy az, ami áthatja az egész testet, elpusztíthatatlan! E halhatatlan lelket senki sem képes megsemmisíteni.”
(Bhagavad-gītā 2.17.)
Haré Krisna hírlevél

BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak. »
A Bhagavad-gītā éve
Ismerd meg a Bhagavad-gītāt! Online előadások

2019 a Bhagavad-gītā éve. Ennek keretében hétről hétre olyan programok, online előadások, találkozók és események közül válogathattok, amelyben megjelenik a Bhagavad-gītā, India Bibliája. Győződj meg róla, hogy az 5000 éves bölcsességek ma is aktuálisak és gazdagíthatják életedet.

Online Bhagavad-gītā életmód előadások:

Páratlan hét pénteken 17 órától Közösségünk facebook oldalán>>

Páros héten pénteken 17 órától Krisna-völgy FB oldalán>>

Életmód
A legismertebb krisnás böjt
A böjtölés nem egyenlő a koplalással, tulajdonképpen egy tudatos diétát jelent, amely minőségi és megfelelően megválasztott táplálékkal kifejezetten az egészséget megerősítő hatású! Mi az ekādasī böjt jelentősége, és hogyan kell végezni?
10+1 fontos tanulság az ősi Indiából, amely megváltoztatja az életed
Kelet bölcsességére a világnak egészen biztos, hogy szüksége van. Így volt ez a jógával, a meditációval, és a vegetáriánus étrenddel is. 10+1 fontos tanulság az ősi, védikus Indiából, amelyek orvosolnák társadalmunk gyermekbetegségeit. Első rész.

Recept
Paradicsomos finomságok (Videó)
Két könnyű, gyors és igen ízletes vega paradicsomos étel Hémangi konyhájából. Készítsd el velünk!
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
„Rengeteget adott hozzá az életemhez”
Az ember természeténél fogva harmonikus és kiteljesedett életre vágyik, azt azonban valószínűleg nem mindenki tudja, hogy ennek a megvalósítása tanulható. Főiskolánkon pedig – Európában egyedüliként – éppen a lélek tudományát oktatják.

Felvételi tájékoztató – ezért jó a BHF-re járni
Főiskolűnk az egyetlen intézmény Európában, ahol felsőfokú, államilag elismert diploma szerezhető jógából. Jógamester szakunkon a leendő oktatók magas szinten sajátíthatják el az ászanákat, a légzőgyakorlatokat, a ráhangolódást és a relaxációt.


Krisna-völgy
Ünnepi nyitva tartás Krisna-völgyben!

Április 19-22-ig ajándékboltunk és éttermünk is nyitva tart Krisna-völgyben. Várunk benneteket nagyon sok szeretettel! Május 1-től pedig a hét minden napján várjuk kedves vendégeinket.

A Ritmus Ünnepe- Krisna-völgyi Táncforgatag

Ismerd meg a sokszínű Indiát táncain keresztül! Május 25. szombaton várunk szeretettel Somogy ékkövében.



Henna Fesztivál és Indiai Szépség Nap

Június 9. vasárnap

Henna művészek, figyelem! Már lehet regisztrálni henna festőnek, illetve a henna versenyre is.

Jelentkezésed küldd el a [email protected] e-mail címre!

Kapcsolj ki!
Házi kenyérsütés kurzus Krisna-völgyben

Ha szeretnél megtanulni teljes kiőrlésű lisztekből házi kenyérféléket könnyen és gyorsan elkészíteni, adalékanyagoktól mentesen egészségesen táplálkozni, akkor ez a tanfolyam neked szól!

Kírtan jóga tanfolyam
Bár a közös mantra-éneklésnek nincsenek szigorú szabályai, néhány alapvető elméleti jellegű, valamint zenei fortély elsajátításával ki-ki maga is képessé válik a közös meditáció magabiztos vezetésére, avagy hangszeres kísérettel való színesítésére.

Videó


WWF: Karma - minden, amit teszel, visszatér hozzád.
 

Égbolt
Pozitív égi jelek áprilisban
Ragyogó Nap, erős Hold, és a Jupiter is még erőben. Kedvező, pozitív időszak előtt állunk. Hogyan kezeljük az időnként felbukkanó nehézségeket?

Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete

Copyright © 2018
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare