Haré Krisna hírlevél
Haré Krisna hírlevél
Kiemelt

Henna Fesztivál és Indiai Szépség Nap a hétvégén!

Egy különleges növény szolgál alapjául a hennakészítés művészetének, melyet ősi civilizációk már használtak mindennapjaik során. Fertőtlenítő hatása révén megelőzi, illetve megakadályozza a betegségek kialakulását, így segíti testi szinten az egészséget.

Tovább»

150 facsemete elültetésével emlékeztek Mahátma Gandhira Krisna-völgyben

2019-ben Mahátma Gandhi születésének 150. évfordulójára emlékezik a világ. Ebből az alkalomból az Indiai Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége 150 facsemetét adományozott Krisna-völgynek. Az ünnepélyes átadásra a Környezetvédelem Világnapján került sor. Az eseményen számos fontos állami vezető és társadalmi szervezet képviselője is részt vett. A megemlékezés mellett, a Krisna-hívők és az Indiai Nagykövetség ezzel az akcióval szeretné felhívni a figyelmet a természeti környezet megóvásának fontosságára.

Tovább»

BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak. »
Motiváció
„Óh, Pṛthā fia! Gyorsan kimentem a születés és halál óceánjából azt, aki minden tettét Nekem felajánlva Engem imád, eltérés nélkül átadja magát Nekem, odaadó szolgálatban él, és elméjét Rám szögezve mindig Rajtam meditál.”
(Bhagavad-gītā 12.6-7.)
A Bhagavad-gītā Éve
Online előadások a Bhagavad-gītāból

2019 a Krisna-hívők életében a Bhagavad-gītā Éve. Ennek keretében hétről hétre olyan programok, online előadások, találkozók és események közül válogathattok, amelyben megjelenik a Bhagavad-gītā, India Bibliája. Az 5300 éves bölcsességek még ma is aktuálisak és gazdagíthatják életünket.

Online Bhagavad-gītā életmód előadások minden páratlan héten pénteken 17 órától az MKTHK FB oldalon, és minden páros héten pénteken a Krisna-völgy FB oldalon. Kövess minket!

Nézz bele:

Elme-fájdalomcsillapítás »
Ki a legkiválóbb jógí? »

Életmód
Hány órát lehet egy nap jógával tölteni?
Amit ma nyugaton jógának neveznek, az védikus értelemben csak eszköz a Transzcendens felé vezető úton.

Öko
Egy a természeti korlátok között kiteljesedő, eljövendő civilizáció fundamentuma – az Örök Rend
Dr. Bányai Orsolya környezetjogász cikke arról szól, hogy jogunkban áll-e elpusztítani a Földet és a föld élet lehetőségét, vagy a fenntartható társadalom alapjaként szükségszerűen ki kell-e alakítanunk egy a természeti korlátokat figyelembe vevő Örök Rendet?

Recept
Sambar dhál – indiai mungóbab leves Hémangi konyhájából
Indiában a szárított borsó- és babféléket dhálnak nevezik, éppúgy, mint a belőlük készült leveseket, melyek nem hiányozhatnak egyetlen főétkezésbõl sem. A dhálok vasban és B vitaminban gazdagok, és vegetáriánusok számára a fehérje fő forrásai.

Ételt az Életért
Mindennapos gondoskodás Egerben
Az Ételt az Életért Alapítvány, a Krisna-hívők humanitárius szervezete már 30 éve végzi missziós tevékenységét. Egerben a Govinda Étterem és Kulturális Központ területén zajlanak a napi főzési munkálatok, de itt működik az alapítvány egyik legfontosabb, diákok étkeztetését támogató programja is.
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Mi már készülünk a nemzetközi jóganapra!
Az ENSZ közgyűlése 2014-ben nyilvánította június 21-ét a jóga nemzetközi napjává, Narendra Damodardas Modi indiai miniszterelnök javaslatára, 175 ország támogatásával.

Krisna-völgy
Madárvárta
A Krisna-völgyi botanikus kert izgalmas, szakvezetéses madármegfigyelésre hív benneteket 2019. június 8-ára. Május-június a fő költési szezon a hazai madárfaunában. Az olyan változatos élőhelyek, mint az Isodyana Botanikus Kert (8699 Somogyvámos, Fő u. 38.) területei, sok madárfajnak adnak otthont. Többet közülük csak hangról lelhetünk fel. Óvatosan – nem zavarva életük intim pillanatait – nyomukba eredünk, s közben befogadjuk a táj megannyi különleges növényének illatát, formáját, színét.


Kapcsolj ki
Bhaktividya Pūrṇa Swami Mahārāja újra Budapesten!

Jelenleg tevékenységének fókuszában a Bhaktivedanta Academy 12 éves filozófiai kurzusán való oktatói munkássága áll. A fő szolgálata a védikus kultúra, a Gauḍīya-vaiṣṇava szentírások szisztematikus oktatása, rengeteg tapasztalata van mind a gyermekek, mind a felnőttek képzésében egyaránt. Rendkívül széles körű tudással rendelkezik az odaadó szolgálat minden ágára kiterjedően. Június 7-10. között Budapesten tart szemináriumot a védikus kultúráról.

Govinda Klub Eger

A Govinda Klub egy olyan alternatív közösségi tér, ahol hetente egyszer, minden szerdán este 6-tól összegyűlik egy tudásra vágyó, nyitott szellemiségű társaság, akik nem elégszenek meg a materialista életfelfogással, hanem inkább lelki tartalmat keresnek a létezésben. Meghívott előadóinkkal jó hangulatú, kötetlen beszélgetések keretében olyan tudatemelő kérdéseket elemzünk, amelyek a világról, a transzcendensről és rólunk szólnak.

Videó
Śivarāma Swami: Meditáció

Mi a meditáció valódi célja és hogyan végezheted hatékonyan? A jól végzett meditációs gyakorlatokban nem sodródik el a figyelem, ha megragadod a lényeget.

Égbolt
A tápláló június újhold - csillagok a nyárelőn
Vihar előtti csend, művészeti kibontakozás, irodalmi képességek, a tudás és tanulás terén való fejlődési lehetőségek, kellemes utazások erősítik június elejét. Mire kell felkészülnünk?

Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete

Copyright © 2018
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare