Haré Krisna hírlevél
Haré Krisna hírlevél
Kiemelt

Járványügyi helyzetjelentés látogatóink számára

A héten a gyülekezetünk egyik aktív tagjánál kapott pozitív COVID-19 teszt miatt párnapos nyitvatartási szünetet tartottunk. Ételosztásaink ma újraindulnak, de Krisna-völgy és a Lélek Palotája továbbra is bizonytalan ideig zárva tart. Honlapunkon folyamatosan tájékoztatunk a változásokról.

Tovább»

Motiváció
Mindenkit aszerint jutalmazok meg, amilyen mértékben átadja magát Nekem. Óh, Pṛthā fia, mindenki, minden tekintetben az Én utamat járja!”
(Bhagavad-gītā 4.11.)
BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak. »
Filozófia
A gyermekvállalás felelőssége

Korunk civilizációs betegsége az értelmiségi emberek félelme a gyermekvállalástól. Nyitott szemmel járva a világban joggal merül fel a kétség gyermekeink jövőjét illetően. Háborúk, éhezés, megaláztatás, zűrzavar, létbizonytalanság és még sorolhatnánk.

Tovább »
Életmód
A Mahā Prāṇāyāma – A teljes jógalégzés részlégzései
A férfiak általában mély hasi légzéssel lélegeznek, ezért alszanak olyan jól a mellkasukon a babák. A nők nagy része pedig kulcscsonti, felületes, inkább pihegő módon lélegeznek, amit érdemes mélyíteni. Természetesen a jóga ezen rengeteget segít, így a stressznek is búcsút inthetünk, ha kitartó gyakorlók vagyunk.
Tovább »
200 órás jógaoktató-képzés Medvegy Gergellyel
A SelfnessYOGA Akadémia által szervezett jógaoktató-képzés ötvözi a távoktatás és a kontakt oktatás legjobb előnyeit, így a személyes és az otthoni tanulás praktikus módon egyesül.
Tovább »
Egy misszionárius, aki beutazta fél Európát (Gauranga Rádió)
Mostanában költözött vissza kis hazánkba Ānandamayī Devī Dāsī, aki Krisna-hívőként megjárta Dániát, Norvégiát, Franciaországot, Új-Zélandot és Olaszországot, közben felnevelt 4 gyönyörű gyermeket, akik szintén a Krisna-tudat útját járják.
Tovább »
Recept
“Aloo bhookhara chatni – azaz a híres “Radha Red” szilvacsatni

Édes csatni. Először Yamunā Dāsī készítette 1967 augusztusában, Śrīmatī Rādhārānī, az Úr Kṛṣṇa kedvesének megjelenési napjára. Akkor ragadt rajta a “Radhe Red” név, ragyogó rubin színének köszönhetően. Purival kínáljuk.

Tovább »
Öko
Fűben-fában orvosság – gyógynövényismeret tanfolyam

Ha szeretnél egészségesen élni a gyógynövények természetes gyógyító erejét alkalmazva, megtanulni a környezetedben felismerni azokat, valamint hogy mely részeiket miként tudod felhasználni, akkor várunk szeretettel.

Tovább »
Kelet íze: a koriander (Videó)

Az „indiai petrezselyemhez” kétféleképpen szoktak viszonyulni az emberek, vagy imádják, vagy nem szeretik, de érdekesnek találják aromáját. Amit a korianderről tudni kell.

Tovább »
Önfenntartó ruházat

Az alábbi kisfilm bepillantást enged a műhely fonodájának éppen aktuális tevékenységeibe. A későbbi részekben pedig bemutatásra kerül majd a szövöde, valamint a növényi festő és a nyomódúcos mintázó részlegek.

Tovább »
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Ájurvédikus öngyógyítás életmódprogram - online

Az ájurvédikus ismeret rendkívül sokat ad önmagunk és a környezetünk megértéséhez, az egészségünk fenntartásához. A kétnapos előadás lehetőséget ad, hogy megismerjük az ősi rendszer alapjait, működését, a hét testtípust, megtaláljuk a sajátunkat, megértsük a fizikai és lelki működéseink jelentős részét.

Tovább »
Ételt az Életért
Újabb 650 adag étellel segítettünk kistelepüléseken

Egy héttel ezelőtt ismét kistelepüléseken jártunk, Szentdomonkoson, Tarnaleleszen és Mezőkövesden összesen 650 adag ételt osztottunk szét “Mint egy falat kenyér” vidéki ételosztó programunk keretében.

Tovább »

Videó
Sivaráma Swami: A klímaváltozás valósága

A klímaváltozás nem egy olyan probléma, ami időszakosan érinti a bolygónkat. Ami valakinek a vesszőparipája. Globálisan érinti az egész emberiséget, hatása pedig tartós és visszafordíthatatlan.

Tovább»
Égbolt
Csillagtitkok szeptemberben

Meddig tart a járvány? Mikor lesznek nehéz napok, hetek és mikor számíthatunk a helyzet rendeződésére? Mik a legfontosabb tanítások ezekben a hetekben? Az égbolt 2020 szeptemberben és kilátások az őszre-télre.

Tovább »
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete

Copyright © 2018
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare
Ezt az e-mailt a következő címre küldtük: *|EMAIL|*

Miért kaptam ezt az e-mailt?
Leiratkozás a listáról
Frissíti az adatokat

Kapcsolat: [email protected]