Haré Krisna hírlevél
Kiemelt
Június 18. - Színek, fények, játékok - Holi ünnep Krisna-völgyben
A hagyomány szerint Krisnának és játékos cimboráinak lelki elfoglaltsága a festékdobáló játék, mely vidám, boldogságot és pozitív energiát sugárzó, színpompás jellegéről vált ismertté és népszerűvé szerte a világon. Indiában ilyenkor veszélyes az utcákon közlekedni, hiszen az embert váratlanul érheti a vidám ünneplők festékporos vagy festékpor-szóró vízipisztolyos támadása.

Tovább »

Július 9. - Idén ismét lesz Szekérfesztivál Budapesten!
Két év kihagyás után hatalmas bulit ígérünk az Andrássy úton, majd a Városligetben. Reméljük, igazi örömünnep lesz idén az India Fesztivál. Indulás 10:00-kor a Vörösmarty térről, érkezés a Városligetbe 13:00 körül, itt a programok 19:00-ig folytatódnak!

Tovább »

Kultúrák találkozása: az elfogadás – rajzpályázat iskolásoknak
Mit jelent számodra a kultúrák találkozása, az elfogadás? Hogyan jelenítenéd meg ezt a témát? Krisna-völgy és a Srī Prahlāda Általános Iskola közös rajzpályázata 3 életkori kategóriában, melyre A/4-es és A/3-as méretű alkotásokkal pályázhatsz, és bármilyen technikával dolgozhatsz.

Tovább »

Motiváció

"Az igazi alázat nem azt jelenti, hogy kevesebbet gondolsz magadról; hanem azt, hogy kevesebbet gondolsz magadra!”

(Sacinandana Swami)
Filozófia
Eltépni a karma csomóit – hogyan legyen sikeres a lelki életünk?

A Civil Rádió Góranga adásában most a Kérdések és Krisnások beszélgetésből közlünk részeket. Mi történik a testünk elhagyásakor? Mik a korra jellemző vallásos folyamatok, és mit kell most tennünk itt a Kali-korban, a nézeteltérések korában, ha fel szeretnénk szabadulni?

Tovább »
Életmód
Jógikus hajnalok – hogyan meríthetsz a legtöbbet „Isten órájából”?

48 perc az egészségért és a hosszú élettartamért. “Aranyóra” nemcsak közvetlenül szülés után van, hanem reggelente is. Szanszkritul brāhma-muhūrtának, Isten órájának nevezik. Most megtudhatod, miért hasznos ekkor kelned és kijutnod az ágyból!

Fenntarthatósági tipp bazár

Sokszor hallottad már, hogy kis lépések is nagy változást jelenthetnek? Az apró figyelmességek minden szinten hatással lesznek rád. Jó érzéssel, elégedettséggel fog eltölteni, hogy teszel a Földért, a környezetedért, másokért és magadért. Egy sokkal tudatosabb életmód ez, aminek az egyszerűsége és tisztasága testileg és mentálisan is felemel.

Recept
Sāda urad dāl pudina – Köményes-mentás urad dāl leves

Ennek a bengáliai ételnek az elkészítését személyesen Śrīla Prabhupāda, nemzetközi közösségünk alapítója mutatta meg tanítványának, Yamunā Dāsīnak. A fűszerek kiemelik az urad dal különleges ízét.

Tovább »
Öko
Június 20-24. Indiai hímzés képzés

Lílásakti és Kati egy hónapon át intenzíven tanulták Indiában az ottani különleges hímzési technikákat. Elhatároztuk, hogy nyáron átadják a tudásukat azoknak, akik szeretnék ezt elsajátítani. Gyakorlati képzésünket több lépcsősre tervezzük.

Tovább »
Ételt az Életért
Ilyen volt a gyermeknapi ételosztás és játszóház

Május 28-án, Óbudán tartottunk egy fergeteges gyermeknapi ételosztást. 800 főre főztünk ebédet és osztottunk tartós élelmiszercsomagokat, főként a 3. kerület rászorulói számára. A gyermeknapi hétvégét ingyenes játszóházi programokkal dobtuk fel.

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Nyári bérlet akció

A jóga az egyik "legjobb barát", mindig a segítségünkre van. Hogy a nyár folyamán se hiányozzon ez a jóbarát - és a jógapajtások se -, adunk egy kis segítséget. BÉRLET AKCIÓ júniustól, 20% kedvezmény az összes bérlettípusra! Várunk szeretettel gyakorló óráinkra lelkes oktatóinkkal, a kellemesen hűvös, csodaszép jógastúdiónkban a Blahán!

Szavazz te is a kedvenc jógaoktatódra!
Főiskolánk idén hatodik alkalommal hirdette meg a példamutató jógaoktatók elismerésére alapított, országos Jógarádzsa Kiválósági Díjat, valamint a Jógarádzsa Közönség Díjat. A Jógarádzsa Közönség Díjának odaítélése még hátra van, a jelöltekre 2022. június 18-ig te is szavazhatsz! Hajrá!

Jelentkezési határidő: 2022. május 24.

Krisna-völgy
Július 9. – Általános Biokertész Workshop

Itt élő példán át szerezhetsz ismereteket a hobbi és családi kerttervezésről, a talajéletről és talajegészségről, a komposztálásról, hatékony eszközökről, ágyáselőkészítésről, vetés-palántázásról, kártevők/betegségek megelőzéséről. Egyszerű eszközökkel vitaminokban és tápanyagokban gazdag, egészséges zöldségeket és gyümölcsöket termeszthetsz.

Kapcsolj ki
Vár a Dhíra Kutír, az új közösségi tér

A Dhíra Kutir helyet ad egy olyan kialakuló közösségnek, ami menedéket biztosít az életedben, táplál, támogat, mint egy jó barát, akire mindig számíthatsz. Védőhálót képez alattad, míg az életed kötéltáncát járod. Diákoknak minden nap ingyenes ebéd!

Videó
Az indiai térrendezés lelke: otthonunk közepe és a korrekciós módszerek

Miért fontos a ház középső területe, mi az, amit tilos itt elhelyezni, és hogyan segíthetjük a család egészségét és a sikeres életvezetést, ha betartunk néhány térrendezési szabályt? Milyen kisebb korrekciókkal javíthatunk a lakás energetikai működésén? Vaszati szakértőnk újabb fontos térrendezési tanácsai.

"A megtervezett élővilág" első négy része már elérhető dr. Tasi Istvánnal

A videósorozat közérthetően mutatja be az intelligens tervezettség tudományos irányzatának érveit. Érvek az élet felsőbbrendű eredete mellett.

Égbolt
Égbolt: Helyreáll az égi rend

A fogyatkozások hetei után stabil, erős égboltra számíthatunk. A június hónap tökéletes az új terveink megvalósításához, életünk stabilizálásához, de van azért néhány lecke, amit meg kell tanulnunk. Az aktuális csillagállás mellett kis kitekintést teszünk a nyár második felére is, különösen a július közepe utáni időszakra.

Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Krisna-tudatú Hívők Nemzetközi Közössége

Copyright © 2022
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare