Haré Krisna hírlevél
Haré Krisna hírlevél
Kiemelt

Maradj az Olvasónk!

A Magyarországon is bevezetett GDPR adatkezelési szabályzat életbe lépése miatt, ha a jövőben is kapni szeretnéd információs hírlevelünket, feliratkozásodat újra meg kell majd erősítened. Erről hamarosan külön emailt fogsz kapni tőlünk. Reméljük, továbbra is olvasónk maradsz!

Gyermeknapi játszóház és 800 élelmiszercsomag Óbudán

Május 26-án, 11 órától gyermeknapi programokkal (lufihajtogatás, tűzoltó autó, ugráló vár, állatsimogató) és finomságokkal is készülünk a Flórián térnél. A gyereknapi programra minden érdeklődő családot szeretettel várunk! A játszóház mellett 800 segélycsomaggal kedveskedünk kifejezetten az óbudai, kerületi családsegítő által regisztrált rászoruló családoknak.


Tovább »

Indiai Szekérfesztivál Budapesten

Gőzerővel készülünk Budapest legnagyobb tradicionális indiai fesztiváljára a Szekérfesztiválra. Az ünnepi felvonuást követően 13 órától estig a Városligetben rengeteg fantasztikus programmal várunk! Színpadi műsor, előadások, jógabemutató, indiai zene és tánc, India ízei, kírtan jam party és a védikus tudáskincs egyetlen helyszínen.


Tovább »

Tervezd meg látogatásaid az 25 éves Krisna-völgybe


Motiváció
„Minden ember akaratlanul arra kényszerül, hogy az anyagi természet kötőerőitől származó tulajdonságai szerint cselekedjék, ezért senki sem maradhat tétlen, még egy pillanatra sem.”
(Bhagavad-gītā 3.5.)
BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak. »
Bölcsesség
Ki dönt egy haldokló gyermekről? Isten tudja
Az egész világot bejárta Alfie Evans tragikus története, a kisfiúé, akit szülei próbáltak életben tartani, és minden módon megmenteni, de a kezelőorvosuk és a jog emberei végül nem álltak a szülők mellé. Korlátozható-e a szülő joga abban, hogy gyermeke életének fenntartása érdekében mindent megtegyen?

Tovább »
Azok az értékek, melyek összekötnek bennünket, erősebbek, mint az eltérések
 
Európa vallási vezetői kérik a közösségeket, hogy tegyék félre az előítéleteket és a megkülönböztetést. 2018. május 7-8-án az Európai Vallási Vezetők Tanácsa a szépséges és történelmi Budapest városában tanácskozott a “Vallásközi együttműködés szerepe a közösségi összetartás és emberi biztonság” témájában.

Tovább »
“Nem kell mindenben egyetértenünk ahhoz, hogy együttműködjünk” – Vallásközi párbeszéd Budapesten >>
Életmód
Stresszkezelés jógával
A stressz nem más, mint a szervezet válaszreakciója a negatív ingerekre. 3 módszer + 1 gyakorlat, ami segítséget nyújt a mindennapokban.

Tovább »
Recept
Olasz rizses egytál – könnyű nyári vacsora
Manodhara reform mediterrán ízvilágú receptje, könnyű, diétás verzióban is, idényzöldségekből, 20 perc alatt az asztalra.

Tovább »
Krisna-völgy
Lemaradtál a Hennafesztiválról? A legszebb műalkotások

A hétvégén rendeztük meg Krisna-völgyben a Hennafesztivált, ahol a hagyományos indiai díszítőművészet mellett az indiai ruhák, szárik, hajfonatok és ékszerek is a figyelem középpontjába kerültek. Ez a nap igazán a hölgyek kedvence volt.

Tovább »
Lélek Palotája Budapest
Indiai vegán főzőtanfolyam
A tanfolyamon segítünk abban, hogy olyan ismeretekre tegyél szert, melyeknek köszönhetően könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges ételeket tehetsz majd az asztalra. A tanfolyamon bepillantunk a táplálkozás kultúrájába és jógájába is.

Tovább »
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Jóga nidrá és pránájáma tanfolyam
A jóga szó azt jelenti, összekötni, összekapcsolni, egyesíteni, a nidrá szó pedig alvást jelent. A kettő együtt, Jóga nidrá egy speciális mélyrelaxációs technika, az alvás nélküli alvás, a pszichikus alvás állapota, amelynek gyakorlásával elérhető a teljes ellazulás.
Láthatatlan jóga
Sokszor hallhatjuk a jógaórán egyes ászanáknál, hogy csukjuk be a szemünket. De vajon milyen érzés lehet, ha egész idő alatt csukott szemmel gyakorlunk?

Tovább »
Kapcsolj ki!
Govinda Klub – ha nem félsz másképp gondolkodni
A proaktivitás az egyik legértékesebb tulajdonság, a minőségi teljesítmény és a fejlődés alapja. Ha proaktív vagy, könnyebben jutsz előre és sikeresebb leszel!
Kolostorok Titka Hétvége
Egy hétvége az elvonulás, az önismeret jegyében. Önmegvalósítás - Lélekvándorlás - Karma - Boldog kapcsolatok. Kíváncsi vagy rájuk? Akkor gyere el erre a hétvégére! Ráadásul fiataloknak INGYENES!
Önismereti Tábor
Szánj 7 napot magadra! Igen, egy teljes hét csak rólad, az önvalódról. Egy igazi, belső zarándoklat, hogy megismerd magad és a körülötted lévő valódi világot. Készen állsz? GYERE!
Tovább »
Videó
Bhagavad-gítá: mert nem mindegy, melyik fordítását olvasod

Ezt a szent könyvet az elmúlt évszázadokban sokan próbálták lefordítani, de nyelvezete nem könnyű. Melyiket érdemes elolvasni? Rúpa tudja.

 

Megtekintés »
Égbolt
Lassítás és lazulás a Bikában
Rákapcsolt a természet, érnek a gyümölcsök, kicsit lazítanánk, de a terveink valahogy nem haladnak... Kiegyensúlyozott hatások, és a Mars erős égető hatása az égbolton. Milyenek a Bikák?
Tovább »
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete

Copyright © 2018
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare