Haré Krisna hírlevél
Haré Krisna hírlevél
Kiemelt

Jótékonysági Nyílt Nap a Bhaktivedanta Jógastúdióban

A szeptember 15-i nyílt napon az érdeklődők hat különböző foglalkozáson vehetnek rész. Az órák INGYENESEK, de regisztrációhoz kötöttek.

Tovább»

Motiváció
„Az anyagi világ a legfelsőbb bolygótól a legalsóbbig a szenvedés birodalma, ahol az ismétlődő születés és halál az úr. Aki azonban, óh, Kuntī fia, eljut az Én hajlékomra, az sohasem születik meg újra!”
(Bhagavad-gītā 8.16.)
BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak. »
Filozófia
Jama, nijama - tetteink és a környezet viszonya
A védikus bölcsességek szerint az ember életére vonatkozó alaptörvények a jama és nijama elvek követésével kezdődik. Ezek adják a megfelelő alapot ahhoz, hogy az életben minden szinten fejlődést érhessünk el és a dharmának megfelelő életet éljünk.
Elszigetelődés, mint az önismeret akadálya (Videó)
Miért fontosak annyira a társas, szociális kapcsolatok? Mit ad a közösség az ember lelki fejlődéséhez? Miként járul hozzá az önismeret a jó párkapcsolathoz?

Életmód
Méregtelenítés évszakváltáskor
A kora ősz egyfajta átmenet, amely szeptember elejétől-közepétől október végéig tart. Az ősi indiai filozófiai és gyógyító rendszer, az ájurvéda könnyű étrendet, illetve méregtelenítést ajánl erre az időszakra. Cikkünkben erre mutatunk be néhány könnyen alkalmazható praktikát.

Recept
Epercsatni
Ez a csatni recept pofon egyszerű, és egyben végtelenül ízletes. Ráadásul a csípősségi faktor abszolút rajtad múlik, mennyi csilivel ízesíted. De ne feledd: a jó csatni olyan csípős, hogy alig bírod megenni, de olyan édes, hogy képtelen vagy otthagyni. A nyár végén pedig tetszés szerint más piros gyümölccsel is helyettesíthető.
Öko
Házi kenyérsütés tanfolyam
2019. szeptember 21-i tanfolyamunkon teljes kiőrlésű lisztekből fogunk hazai és keleti kenyérféléket készíteni.
Téli zöldségtermesztés tanfolyam
Tanfolyamunkon megtanulhatod, hogyan lehet egész télen friss zöldség az asztalon.

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Online jóga- és életmód tanfolyamok Medvegy Gergellyel
A kurzusok lépésről lépésre vezetnek, a résztvevőnek mindössze annyi dolga van, hogy követi a videókat és élvezi a jóga kedvező hatásait.
Új 200 órás jógaoktató-képzés indul
A Vrindávan Gangótri Jógarendszer égisze alatt induló jógaoktató-képzés ötvözi a távoktatás és a kontakt oktatás legjobb előnyeit, így a személyes és az otthoni tanulás praktikus módon egyesül.

Kapcsolj ki
Mahátma Gandhi átformáló vezetési stílusa és ennek érvényessége napjainkban

Egy különleges előadást ajánlunk figyelmetekbe Mahátma Gandhiról, aki idén éppen 150 éve született.

Vasárnapi programok a Lélek Palotájában

Rátaláltál már Budapesten a törzshelyedre, ahol lelkileg is feltöltődhetsz? Még nem? Várunk a 3. kerületben, madárcsicsergős zöldövezetben, minden vasárnap délután.

Kolostorok titka hétvége

Kíváncsi vagy Krisna-völgyre ősi pompájában? Belső béke és munkálkodás, rövid elvonulás, önismeret, felkészülés az elmélyülés hónapjaira.

Rádhástamí Fesztivál Egerben

Fergeteges kírtana, ének, zene, tánc, vegetáriánus lakoma. Nézz be egri központunkba vasárnap! :)

Videó
Sivaráma Swami: Miközben ezt nézed, lángokban áll a jövőnk!

Meg kell állítanunk ezt az őrületet, amit "fejlődő civilizációnak" nevezünk. Lángokban áll Amazónia, Szibéria, Afrika és egyre rövidebb időt jósolnak az emberiségnek. Mi az, ami rajtad múlik?

Égbolt
Ki mint vet, úgy arat
Miként vetettél, úgy arattál, s most ebből levonva a tanulságot és tudást gyűjtve, legközelebb miként fogsz vetni? Előre meginduló bolygók, aktivitás, új lehetőségek. A csillagok szeptember havában.

Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete

Copyright © 2018
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare