Paneer nimbu

Admin Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Egy könnyű nyári sajtos finomság, ami a citrom miatt jól emészthető, frissítő és fehérjében is gazdag.

Hozzávalók:
300 g házi sajt
3 kávéskanál kurkuma
3 kávéskanál só
1 evőkanál ghí vagy növényi olaj
1 evőkanál finomra vágott koriander vagy petrezselyem
1 citrom

A friss, kipréselt sajtot, – amelyet házi tejből forralással, étkezési citromsav hozzáadásával készíthetünk el – tetszés szerint csíkokra vagy kockákra vágjuk. A kurkumát és a sót összekeverjük, majd ebbe egyenként beleforgatjuk a kissé még nedves sajtszeleteket, hogy vékonyan és egyenletesen befedje őket. Egy evőkanál ghít, tisztított vajat, vagy növényi olajat felmelegítünk egy serpenyőben, és annyi sajtszeletet helyezünk bele, hogy kényelmesen elférjenek. Lassú tűznél, sűrűn forgatva mindkét oldalát aranybarnára és kissé ropogós héjúra sütjük. Finomra vágott korianderre, petrezselyemmel és egy szelet citrommal tálaljuk. Salátával, rizzsel könnyű nyári vacsora.

Elkészítési idő: 20 perc.