3 nap a Blahán – Karácsonyi Szeretetlakoma

A Krisna-hívők idén is megrendezik Karácsonyi Szeretetlakomájukat, az év legnagyobb, háromnapos ételosztó akcióját. Ételt az Életért Közhasznú Alapítványuk minden hétköznap több ezer adag ételt oszt ki a rászorulóknak fővárosi és vidéki osztópontjain, az ünnep alkalmával azonban a meleg étel mellé egy az egész család számára hosszabb időre elegendő tartós élelmiszercsomagot is ajándékoz. A csomagban alapvető tartós élelmiszerek, liszt, cukor, olaj, édes és sós finomságok, datolya, és más különleges élelmiszerek is szerepelnek. Az akció keretében naponta 1600 adag ebéddel várják a családokat.

A szervezők főleg olyan lakhatással rendelkező vendégekre számítanak, akik az ebédet otthon, családjuk körében fogyasztják majd el, ezáltal remélik, hogy az asztal körül segítenek összetartani a nehéz sorsú családokat. Míg az elszigetelődés és elmagányosodás a legnagyobb ellenfele a szükségben élőknek, addig a szociális kapcsolatok megtartása, a családi összefogás és az érzelmi, szociális biztonság érzete a legfontosabb táplálékuk. A Krisna-hívők abban bíznak, hogy akciójukkal példát tudnak mutatni a segíteni és tenni képes lakosság számára, valamint hogy hasznos elemei a hazánkban működő szociális, karitatív hálónak. Úgy vélik ugyanis, hogy az emberek közötti összefogás és gondoskodás egy-egy közösség, ország lelki erejének mutatója.

A karitatív kezdeményezéshez idén is csatlakoznak hírességek, pl. Fischer Iván, Vadon Jani, Kovács Áron, Szalóki Ági, Moldvai Kiss Andrea, Németh Roland és mások.

Hogyan segíthetsz? >>

  • Mit kell tudni a Bhagavad-gítáról? (1)