Vegán “halászlé” – karácsonyi kedvenc erőszakmentesen

A halászlé évszázadok óta hagyományos, népi finomság, ami nem hiányozhat a magyarok karácsonyi fogásai közül. Csak, hogy nem mindegy milyen áron, milyen karmát magunk mögött hagyva töltjük meg az ünnepi asztalt. Padlizsánból egy valódi halászlé ízvilágú, de mégis erőszakmentes fogást kapunk.

Hozzávalók:
1 nagy vagy 2 kicsi padlizsán
1 tk asa foetida
5 db burgonya
1 tk pirospaprika
1 ek só
víz
olaj

A padlizsánt megmossuk és feldaraboljuk. Néhány hosszúkásra vágott darabot félreteszünk, ez majd a képi összhatáshoz szükséges. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk. A felhevített olajban a pirospaprikát és az asafoetidát (hing) óvatosan megpirítjuk, rádobjuk a burgonyát és a feldarabolt padlizsánt. Megforgatjuk a fűszerekben majd felöntjük vízzel és együtt puhára főzzük. Ha kész az egészet átpasszírozzuk, így sűrű paprikás levest kapunk, hasonlóan a hagyományos halászléhez, csak ehhez a mennyei recepthez egyetlen állatot sem kellett elpusztítanunk :-).

A félretett padlizsánszeleteket kevés olajban kisütjük és tálaláskor mindegyik tányérba helyezzünk belőle. Így esztétikailag is ünnepi fogást kapunk.

Jó étvágyat!

Recept: Mahajan Das

(Fotó: Manodhara Konyhája)

  • Mit kell tudni a Bhagavad-gítáról? (1)