Haré Krisna hírlevél
Kiemelt
A jövő útja – a kisléptékű önellátás!
A jelenlegi általános energiahiány azonnali reakcióra késztette mind a piaci szereplőket, mind a kormányzatot. Az idei télen várható gázellátási problémákat és energiahiányt döntések sorozatával próbálják orvosolni, ezzel együtt az erdőgazdálkodással kapcsolatos törvénymódosítás hosszútávon veszélybe sodorhatja védett erdőterületeinket. Hogyan segíthet magán a jelen helyzetben a hétköznapi ember?

Tovább »

Motiváció

"A Bhagavad-gītā csodája abban rejlik, hogy az élet bölcseleteit olyan igazán csodálatos módon nyilatkoztatja ki, mely által lehetővé teszi azt, hogy az ember tökélyre virágoztassa magát."

(Hermann Hesse)
Filozófia
Hogyan lehet egy magyar ember Krisna-hívő?

Vajon mi a Krisna-hit vonzereje egy magyar ember számára? Mitől számít valaki magyarnak? Milyen szerepe van a társadalmi nyomásnak a vallásunk megválasztásában? Mi változik meg az ember életében, amikor krisnás lesz? Īśvara Kṛṣṇa Dāsa cikke.

Tovább »
Életmód
Így tanultam gázt spórolni Indiában

Talán kicsit viccesnek tűnik ez az írás, de Indiában tanultam valamit a főzésről, ami még jól jöhet itt, Európában a 21. században. Van néhány módszer, amivel akár villannyal, akár gázzal, akár fával főzzünk is, mindenképpen spórolhatunk. Szükség lesz rá.

Recept
Vegán datolyás, almás-banános finomság

Amikor nagyon kívánod az édességet, de nem tudsz elmenni a boltba, akkor használj fel mindent, amit otthon találsz. Ha van egy zacskó zabpelyhed, van almád, banánod és némi kókusztejed, már süthetsz is belőle valami finomat.

Tovább »
Öko
Energia áram nélkül – jó tanácsok Krisna-völgyből

Küszöbön az átállás ideje, amikor arra kényszerülünk, hogy alternatív megoldásokkal helyettesítsük háztartásunk energiaforrásait. A Beszélgetések az önellátásról című könyv e részlete többek között bemutatja a Krisna-völgyi gyakorlatot, és tippekkel szolgál arra vonatkozóan, hogyan valósítható meg mindez egy önálló háztartásban.

Tovább » Rendeld meg a könyvsorozatot »
Szeptember 17: Téli növénytermesztés előkészítése workshop

Az általános biokertész workshop folytatásaként betekintést kaphattok a kertészetünk őszi és téli működésébe. Előadó: Bālamodaka Dāsa, Krisnakert főkertésze. Jelmondata: Szabad másképpen gondolkodni a kertművelésről, mint a megszokott!

Tovább »
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Szeptember 18. 200 órás jógaoktató képzés indul

A SelfnessYOGA Akadémia szeptemberben induló Budapesten egyéves képzése keretében megtanulhatod a jóga életmódját, filozófiáját, ászanáit, meditációs és relaxációs technikáit, légző- és energetikai gyakorlatait. Önmagad fejlesztésén túl mindazon jógaoktatás módszertani ismeretet is megkapod, ami szükséges ahhoz, hogy profi jógaórákat és jógatanfolyamokat tudj tartani. A legszuperebb lehetőség, ne hagyd ki!

Tovább »
Szeptember 15. Kezdő védikus asztrológia tanfolyam

Talán a legizgalmasabb része ennek a tudománynak az, hogy segít feltárni az életed különféle területein (pl. párkapcsolat, karrier, egészség stb.) rád váró sikereket vagy kihívásokat. Segítségével aktívan részt vehetsz sorsod alakításában ahelyett, hogy vakon sodródnál az ismeretlen vizeken. A tanfolyamon szó lesz a karma különféle szintjeiről és az asztrológia alapjairól, mint a zodiákus, életterületeket képviselő „házak” és bolygóanalógiák.

Tovább »
Krisna-völgy
Krisna-völgyi turisztikai 1x1 látogatóinknak

Még sosem jártál Krisna-völgyben, és nem tudod, mi várja ott a vendégeket? Hogyan, mennyi időre készülj, ha hozzánk jössz, milyen elfoglaltságok várnak a helyszínen, hogyan jutsz el hozzánk, mikor látogatható Krisna-völgy? A legfontosabb információk Virudāvalī Devī Dāsī gyors kisokosából.

Tovább »
Kapcsolj ki
Szeptember 17. Védikus meditációs tábor Horvátországban

Amit biztosan megkapsz tőlünk: tenger, napfény, jó levegő, kirándulás, hangulatos esti meditációk, beszélgetések a vegetáriánus konyha elveiről, gyakorlatáról. Előadásaink alapján megértheted a személyiséged és tudatod működésének törvényeit. A tábor szakmai vezetője Bhaktipāda Goswāmī, vaiṣṇava szerzetes.

Videó
A fenntarthatóság illúziói

Mi lenne, ha vendégként tekintenénk magunkra itt, a Föld bolygón? Egész más mértékben vigyáznánk az emberiség egyetlen otthonára. Illúzió, hogy az elektromos autók vagy a műanyag szívószálak megoldást jelentenek a környezeti problémákra. A fenntarthatóságot az értékrendünk és a belső hitrendszerünk határozza meg.

Égbolt
Augusztusi enyhülés - távolodik a Mars és Ráhu háborús csillagállása

Három hét küzdelem után a Mars végre elhagyja a Rāhu és az Uránusz égető-tomboló társaságát, békésebb időszaknak nézünk elébe. Az Úr Balarāma teliholdja valódi enyhülést hoz, és az augusztus végi hátráló, de stabil csillagállás a tervezésnek, ügyintézésnek és a tanulásnak is kedvez.

Tovább »
Onlinehoroszkop »
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Krisna-tudatú Hívők Nemzetközi Közössége

Copyright © 2022
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare
Ezt az e-mailt a következő címre küldtük: *|EMAIL|*

Miért kaptam ezt az e-mailt?
Leiratkozás a listáról
Frissíti az adatokat

Kapcsolat: [email protected]