Haré Krisna hírlevél
Motiváció

„A szentek célja, hogy megtanítsák az embereket arra, hogy hogyan használhatják a tehetségüket, adottságaikat és különleges helyzetüket arra, hogy felszabaduljanak, ahelyett, hogy elvesznének a világban, és hogy hogyan lehetnek a világ hasznára ahelyett, hogy annak problémáit gyarapítanák.”

(Radhanath Swami)
Filozófia
Ki vagy te? A védikus pszichológia megmondja

Az anyagi tudaton (ciṭṭa) belül az elme (manas) egyfajta koordináló egység szerepét tölti be: összehangolja az érzékszervek működését. Természetét tekintve az anyagi testhez tartozik, de a működéséhez szükséges hajtóerőt az önvaló szolgáltatja. Belső érzékszervként is felfogható: az örömöt és a fájdalmat érzékeli.



Életmód
Az 5 legkedvezőbb ászana a téli hónapokra

Tudtad, hogy az év minden időszakához kapcsolódik egy szervünk, amelyet abban a bizonyos időszakban a leghatékonyabb méregteleníteni, illetve erősíteni? Most, január és február hónapban a húgyhólyag és a vese tisztítása és karbantartása az ajánlott.

Ételt az Életért
Így telt a Karácsonyi Szeretetlakoma!

A Népligetben tartott háromnapos ételosztáson összesen 3000 adag étel és élelmiszercsomag talált gazdára. Elfogyott még 500 adag az óbudai akción, valamint további 650 adag az egri, illetve 100-100 darab a debreceni, valamint a Somogy megyében 3 helyen (Marcali, Horvátkút, Kéthely) tartott akciókon. Advent folyamán ételosztást tartottunk még Kiskunhalason, Pécsett és Szigetváron is, Somogyvámoson pedig az egész falu lakosságát megvendégeltük. A karácsonyi programsorozat folyamán így országosan 4500 élelmiszercsomagot és végül 7300 tál ételt osztottunk ki. Köszönjük az egész éves támogatásokat!

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Diplomás képzések Főiskolánkon

Ha te is szeretnéd év elején megfogalmazni vágyaidat, és kijelölni új célokat, vagy megerősíteni a korábban kitűzötteket, közben pedig megtanulni elengedni az elmúlt év kellemetlen eseményeihez kapcsolódó érzéseket, energiákat, és helyet csinálni az újaknak, tarts velünk! Az Új Év - Új Élet workshopunk időpontja: 2023. január 7. Kezdjük együtt örömteli hangulatban és tudatosan az új évet!

Krisna-völgy
Videó
Karácsonyi ételosztás a kulisszák mögött

A híradások leginkább a karácsonyi ételosztás utolsó állomását, magát az átadást mutatják be, ám sok szorgos kéz munkálkodik a háttérben, hogy ezek az akciók zökkenőmentesen megtörténhessenek. Az egyik ilyen háttérhelyszín a konyha, ahol Imre prabhu a főszakács. Ismerkedj meg vele Te is!

Égbolt
Égbolt: Merre tart a világ 2023-ban? (Videó)

A 2023-as év egész biztosan kihívásokkal teli, de sok jelenleg zajló probléma egy hirtelen fordulattal feloldódik januárban. Májusban a gazdasági nehézségek új típusával találkozunk, mégis pozitív, reményteli időszak jön. Az év legnehezebb napjai januárban lesznek, az éves szerencsenap pedig április 22-23. hétvégéjébe ékelődik be. Asztrológiai előrejelzés 2023-ra az Onlinehoroszkop - Égbolt Café asztrológusával.

Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Krisna-tudatú Hívők Nemzetközi Közössége

Copyright © 2023
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare