Haré Krisna hírlevél
Kiemelt
Guruszepeben: Kultúrák között közvetítő konferencia az oktatásról
A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola működése során az ősi indiai oktatási módszerek lényegét igyekszik alkalmazni. Az előadások során arról is hallhatunk, milyen nehézségek árán, hogyan valósulhat ez meg a 21. században, a magyarországi oktatási rendszer körvonalain belül mozogva. Az indiai védikus pedagógiában számos olyan örökérvényű elv rejlik, amelyek bármely korban, az oktatás bármely szintjén alkalmazhatóak, és nagymértékben hozzájárulnak a tudásátadási folyamat sikeréhez.
Hivatásuk az ételosztás (audio)
Az Élelmezés Világnapjához és a Szegénység elleni küzdelem Napjához kapcsolódó témáról hallhattok a Civil Rádió Gauranga műsorában. Az adásban az Ételt az Életért Program alkalmazottainak munkájával, lelkületével ismerkedhetnek meg a hallgatók. A felvett felvételek az ételosztók mindennapjait mutatják be közvetlen testközelből, csillaghegyi telephelyükön beszélgetve.
BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak »
Motiváció
„A védikus írásokat a Legfelsőbb Úr hozta létre, s céljuk a Legfelsőbb Úr. A félistenek feladata szintén az, hogy testének részeiként szolgálják az Urat. A bolygók is mind az Úr kedvéért vannak, és a különféle áldozatokat is csupán azért mutatják be, hogy Őt elégedetté tegyék.”
(Srímad Bhágavatam 2.5.15.)
Öko
Téli kincsek saját kiskertedből – fóliasátor és üvegház
Jó hír, hogy még mindig nem késő fóliás megoldásokat építeni kertünkbe, köszönhetően az enyhe novemberi időjárásnak. A téli termesztés mellett előnye, hogy tavasszal majd sokkal korábban kezdhetjük a szezont.
Bővebben »
Életmód
Nevető-jóga – kapcsolódj kacagva!
A légzőgyakorlatok általában fontos részei egy jógaórának, a nevetőjógán is végeztünk többfélét. Szükség is volt rá, hogy a légzőizmaink, a tüdőnk, szervezetünk felkészüljön a gyakorlatokra, bírja a sok nevetést...
Gomba: együnk vagy ne együnk?
Mivel a Krisna-hívők étrendje szinte azonos a klasszikus buddhista étrenddel, amely ismert húsmentes fogásairól, és amely bővelkedik gombás ételekben, az emberek általában azt gondolják, hogy elfogadható a gomba a vegetáriánus étkezésben. De vajon, miért nincsenek gombás receptek a könyvekben?
Kapcsolj ki!
Az Istennel való bizalmas kapcsolat ismérvei (Szeged)
Vajon milyen az élőlények kapcsolata Istennel? Hogyan tapasztalhatjuk ezt meg? Hogyan mélyíthető el ez a kapcsolat?
Reinkarnáció - te hova vándorolsz? (Budapest)
A testünk csak egy jármű, egy ruha. Mi többek vagyunk a puszta anyagnál. Honnan jöttünk? Hová megyünk? Ahogy az ember leveti elnyűtt ruháit, s újakat ölt magára, úgy adja fel a lélek is az öreg és hasznavehetetlen testeket, hogy újakat fogadjon el helyükbe.
Recept
Túrógombóc kölessel - diétás finomság Hémangi konyhájából
A köles méltatlanul hanyagolt népi ételünk, amely egészséges, kalóriaszegény, mégis melegítő hatású, sőt, elhanyagolható gluténtartalma miatt a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Akár vendégváró csemegének is tökéletes az adventi időszakban.
Bővebben »
Ételt az Életért
Új osztóhely a Kőbányai úti nappali melegedőben
Alapítványunk új osztóhelyet nyitott Budapesten, a Józsefvárosi Kőbányai út 22. szám alatt. A hajléktalan emberek ellátását célzó program keretében heti közel 100 adag meleg étel kerül kiosztásra.
Bővebben »
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Az éltető tudás – kurzusok Főiskolánkon
Ahol a test és a lélek találkozik – tanfolyamajánló A jóga egy ősi, komplex élettudomány, amely gyakorlataival a testet fiatalon, életerősen tartja. A fizikai hatásai mellett egyidejűleg szellemi és lelki tudomány is, amely megtanít nyitott szemmel járni, elemző módon szemlélni saját magunkat és a körülöttünk lévő világot.
Bővebben »
Ingyenes nyílt napok Főiskolánkon »
Kincsek Krisna-völgyből
Vegán pástétomok a gyors reggelekre
Szereted egyszerűen megoldani a reggelidet? Esetleg vegán is vagy? Akkor Neked találtuk ki pástétomainkat, mint például a köles-körözött, ami azon kívül hogy lúgosít, gyomorbarát, alacsony kalória értékű, nagyon finom is...
Lélek Palotája Budapest
Vega Kaland 2 alkalmas indiai főzőtanfolyam
A tanfolyamon elsajátított tudás elegendő lesz ahhoz, hogy indiai szakácskönyvekből sikeresen főzzünk valamint bátrakká és kreatívakká váljunk a keleti ízek elővarázslása terén, bármilyen otthon talált alapanyagokból való „szabad” főzéshez.
Videó
Hittel készült ételek
Krisna-völgyben járt az MTV Sokszínű vallás című műsorának stábja, hogy bemutassa a hívők változatos és ízletes vegetáriánus ételeinek fontosságát. Miben különlegesek az itt elkészített ételek? Mitől olyan finomak?
Égbolt
Vágni lehet a levegőt az irodában? Csillag-titkok novemberben
Fej-vezéreltek leszünk november második felében. Racionalitás, mentális tevékenységek, erős férfias energiák és az érzelmek háttérbe szorulása november végén. De milyen transzformáló, spirituális csillagállás segíti lelki törekvéseinket?
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete

Copyright © 2016
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare
Ezt az e-mailt a következő címre küldtük: *|EMAIL|*

Miért kaptam ezt az e-mailt?
Leiratkozás a listáról
Frissíti az adatokat

Kapcsolat: [email protected]

*|LIST:ADDRESSLINE|*