Hozzávalók:
- 200g sárgaborsó
- 2 l víz
- 1 teáskanálnyi reszelt friss gyömbér
- 1 kávéskanálnyi római kömény
- 8-10 db curry-levél
- 1 db száraz chili
- 1 kávéskanálnyi asa foetida (hing)
- 1 teáskanálnyi kurkuma
- 2 teáskanálnyi só
- 2 evőkanál ghí vagy olaj
A ságaborsót a 2 l vízbe tesszük majd közepes lángon főzzük kb 1 órán át míg pépes nem lesz, közben a keletkező habot szűrővel leszedjük. A végén belefőzzük a kurkumát. Felhevítjük a ghít vagy az olajat barnára pirítjuk benne a római köményt és a curry levelet majd hozzáadjuk a chilit. Amikor a száraz fűszerek megpirultak hozzáadjuk a reszelt friss győmbért és az asa foetidát. Az egész fűszerkeveréket hozzáöntjük a megfőtt sárgaborsóhoz és néhány percre lefedjük, hogy az aromák ne száljanak el. Megsózzuk összefőzzük még 5 percig. Az így elkészült dāl rizzsel vagy forró purival tálaljuk és 1-2 evőkanálnyi joghurtot adunk hozzá.