Kachorit különleges alkalmakkor, esküvőkön, születésnapokon, ünnepeken szolgálnak fel. A zöldborsó kachori ízét kellemesen kihangsúlyozza a friss menta csatni.
Hozzávalók:
250 g finom liszt
1 kávéskanál só
1/8 kávéskanál cukor
5 evőkanál ghí vagy olvasztott vaj
7-9 evőkanál jéghideg víz
400 ml főtt zöldborsó
2-3 erős zöldpaprika, kimagozva és összedarálva
1 evőkanál finomra reszelt friss gyömbér
1/4 kávéskanál hing
1 kávéskanál garam masala
1/2 evőkanál citromlé
1/8 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál cukor
ghí a sütéshez
A lisztbe belekeverjük a sót és a cukrot. Belemorzsolunk 4 evőkanál ghít vagy olvasztott vajat. Lassanként hozzáadjuk a vizet, és gyorsan könnyen gyúrható lágy tésztát készítünk belőle. Folpackba csomagolva félretesszük egy hűvös sarokba, amíg a tölteléket készítjük. A töltelékhez a főtt zöldborsót kézzel jól szétnyomkodjuk. 1 evőkanál ghít felmelegítünk, és kb. 1/2 percig pirítjuk benne a zöldpaprikát és a gyömbért. Ekkor beleszórjuk a hinget, majd 5 másodperc múlva belekeverjük a zöldborsót, a garam masalát, a citromlevet, a szódabikarbónát és a cukrot. Még egy percig melegítjük, majd kihűtjük és 18 gombócot formálunk belőle. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, és szintén 18 gombócra osztjuk. A gombócokat a két tenyerünk között finoman kilapítjuk, majd ujjainkkal óvatosan vékonyabbra húzzuk. Vigyázzunk, hogy egyenletes vastagságú legyen, különben sütés közben könnyen kiszakadhat a vékonyabb fal. A közepükbe helyezünk 1-1 töltelék-gombócot, majd bezárjuk a tésztát. Ujjunkkal jól csippentsük össze, hogy nehogy a ghí a sütés folyamán befollyon a kachoriba, és ezzel élvezhetetlenül nehézzé tegye azt. A zsiradékot 150°C-ra hevítjük, majd óvatosan belecsúsztatunk néhány kachorit, az összezárt oldalukkal lefelé. 24-27 percig lassú tűznél sütjük őket. Ekkorra üregesnek hangzanak, és sápadt aranyszínűre váltanak.
Elkészítési idő: 2 1/2 óra.