Hozzávalók:
300 g házi sajt
3 kávéskanál kurkuma
3 kávéskanál só
1 evőkanál ghí vagy növényi olaj
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 citrom
A friss, kipréselt sajtot 10 cm hosszú, 5 cm széles és 1-2.5 cm vastag csíkokra vágjuk. A kurkumát és a sót összekeverjük, majd ebbe egyenként beleforgatjuk a kissé még nedves sajtszeleteket, hogy vékonyan és egyenletesen befedje őket. Egy evőkanál ghít vagy olajat felmelegítünk egy serpenyőben, és annyi sajtszeletet helyezünk bele, hogy kényelmesen elférjenek. Lassú tűznél, sűrűn forgatva mindkét oldalát aranybarnára és kissé ropogós héjúra sütjük. Finomra vágott petrezselyemmel és egy szelet citrommal tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc.