Hozzávalók:
2 csípős zöldpaprika
2 kávéskanál durvára vágott friss gyömbér
3 evőkanál kesudió vagy mandula
1 1/2 evőkanál egész koriander
1 kávéskanál római kömény
1/4 kávéskanál édeskömény
1/2 dl víz
3 evőkanál ghí vagy vaj
2 közepes paradicsom
70 dkg tök
1/2 kávéskanál kurkuma
1 kávéskanál só
3 evőkanál finomra metélt friss korianderlevél, bazsalikom vagy petrezselyem
A karikákra vágott zöldpaprikát, a gyömbért, a kesudiót vagy mandulát, a koriandert, a római köményt és az édesköményt elturmixoljuk a vízzel. A ghít felforrósítjuk, beleöntjük a fűszer-pürét, és addig sütjük, míg besűrűsödik, és elválik a ghítől. Hozzáadjuk a paradicsomot, és kicsit szétfőzzük. Belekeverjük a kockákra vágott tököt, a kurkumát, a sót és a zöldfűszer felét, lefedjük, és kis lángon 10 percig pároljuk. Néha óvatosan megkeverjük, hogy nehogy leragadjon. Ha túl száraz, adjunk hozzá néhány evőkanál vizet. A tök minőségétől függően 20-40 perc alatt puhára főzzük. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk a maradék zöldfűszerrel.
Elkészítési idő: 35-55 perc.