Haré Krisna hírlevél
Kiemelt

Lelki erőt venni a Szent Név Piacán

A holdnaptár szerint február 7-én, pénteken esedékes, de templomi fesztivál keretében csak február 9-én, vasárnap ünnepeljük idén Nityānanda Trayodaśīt, az Úr Caitanya legbensőségesebb társának megjelenését.

Tovább»

Bhagavad-gītā: belső zarándoklat a boldogsághoz

A 3 sorozatból álló képzés célja a Gītā szerteágazó tanításainak közérthető bemutatása. A Bhagavad-gítá a világ tíz legolvasottabb könyveinek egyike. A kötet 18 fejezete egy örömmel gyakorolható tiszta lelki utat kínál az emberek számára.

Tovább»

Motiváció
„A megtestesült lélek elállhat az érzéki örömöktől, ám az érzékek tárgyai utáni vágy megmarad. Ha azonban egy felsőbbrendű ízt tapasztalva hagy fel az érzéki élvezettel, tudata rendíthetetlenné válik.”
(Bhagavad-gītā 2.59.)
BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak. »
Filozófia
Adják vissza az embereknek a döntési lehetőséget a saját világképükről!
A mai oktatás, az ismeretterjesztés az egysíkú, mindig csak az evolucionista felfogást halljuk, ami azonban nem bizonyított. Se tudományosan, se logikailag nem alátámasztott olyan módon, hogy azt kötelező érvényű lenne elfogadni.
Tovább »
Életmód
A női szépség ősi indiai hagyománya és szerepe
Kétrészes sorozatunk első részében megtudhattátok, hogyan készül a szemfesték és a körömlakk, miért hosszú a nők haja és miért hordják összefogva, valamint szó esett néhány szimbólumról, amelyeket ebben a részben bővebben elmagyarázok. Folytassuk hát kalandozásunkat az indiai nők világában!
Tovább »
Recept
Gyors cukkínis egytál téli napokra

Egy bármikor könnyen és gyorsan elkészíthető, könnyű vacsora.

Tovább »
Öko
A Krisna-völgyi ökrészetről

A Krisna-völgyi ökrös munkákat bemutató sorozatunk harmadik részében arról van szó, hogyan lehet a járom segítségével az állatokat a kocsi elé befogni, és milyen fajtái vannak a járomnak?

Tovább »
Hogyan nemezeljünk?

Használat előtt a gyapjút elő kell készíteni. Mosás után kártolással (fésüléssel) lehet elérni, hogy a gyapjú szálai párhuzamosan álljanak.

Tovább »
Krisna-völgy
Élményhetek Krisna-völgyben

Márciusban máris egy igazán különleges "zöld" programhét vár, ezt követően pedig számos érdekességet kínálunk az év folyamán, melyek között bízunk benne, hogy mindenki megtalálja a számára legkedvesebb témákat, programokat. Sok szeretettel vár Krisna-völgy!

Tovább »
Ételt az Életért
Tavaszi ételosztásunkra készülünk

Mindennapos ételosztásaink mellett egyre több vidéki helyszínen is tervezünk ételosztást. Bővülő programjaink mellett áprilisban újabb kiemelt, nagyszabású étel- és csomagosztást tartunk a fővárosban. Támogasd tavaszi ételosztó akciónkat már most, segíts, hogy hosszabb asztalt építhessünk! Adományvonalunk: 13600/33-as kód, hívásonként bruttó 500 Ft-tal segíthetsz. Köszönjük!

Gyors adományozás online»
Kövesd híreinket»
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Teljes testet átmozgató hosszú gyakorlás

A foglalkozás alkalmával az ászana- és pránájáma-gyakorlás a durvafizikai, az energetikai (pránikus) és a finomfizikai (mentális) test szisztematikus és teljes átmozgatásával, illetve energetizálásával kiegyensúlyozza a szervezet működését.

Tovább »
Ájurvédikus fitoterápia – életmódprogram

Fűben, fában az orvosság, az ájurvéda 5000 éves tudománya szerint is. Mélyítsd el tudásod és válj igazi jógivá az élet tudományának ismeretével!

Tovább »
Kapcsolj ki!
Variációk egy világvégére (Govinda Klub)

Emberemlékezet óta lázban tartanak minket az arról szóló próféciák, hogy mikor és hogyan lesz vége a világnak. Csak az ezredforduló óta 3 apokalipszis jóslat volt terítéken, ebből legismertebb a maya világvége, aminek 2012. december 21-én kellett volna bekövetkeznie. Hogyhogy elmaradt?

Tovább»
Numerológia tanfolyam

A tanfolyamon megtanulhatod az numerológia alapjait. Szembesülhetsz a sorsmisszióddal, életed 3 nagy fázisával (gyermekkor – felnőttkor - időskor). Megtudhatod, mire kötelez a neved! Kíváncsi vagy, mit eredményez egy névváltoztatás a személyiségünkben? Ha igen, gyere el és megtanítjuk!

Tovább»
Fatér Barna képkiállítása Belgiumban (rádió interjú)

Fatér Barna festőművész, grafikus 108 műalkotást készít, amivel az ősi India eposzainak és szentírásainak történeteit jeleníti meg. A Belgiumban található múzeum az eddig elkészült 68 képet állította most ki. A digitális technikával készült képek a legapróbb részletekig hűen tükrözik az eredeti történeteket.

Tovább»
Videó
Tud-e meditálni egy városi ember

Lehetséges-e a városi rohanó ember számára is a meditáció és a mantra-meditáció nyugodt végzése?

Tovább»

Égbolt
Februári csillagtitkok
Égi látkép február elején, feltöltődés, farsang, finom, lágy művészeti hatások. Hogyan készüljünk fel a soron következő nehezebb időszakra?

Tovább »
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete

Copyright © 2018
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare
Ezt az e-mailt a következő címre küldtük: *|EMAIL|*

Miért kaptam ezt az e-mailt?
Leiratkozás a listáról
Frissíti az adatokat

Kapcsolat: [email protected]