Haré Krisna hírlevél
Kiemelt
Kiemelt ételosztást tart a Föld napján az Ételt az Életért
Április 22-én 11 órától kiemelt tavaszi étel- és csomagosztást rendez az Almássy téren az Ételt az Életért, a Krisna-hívők humanitárius programját megvalósító közhasznú alapítvány. A Föld napján tartott rendezvényen a húsmentes étkezésre, mint környezetkímélő szokásra is emlékeztetnek.

Tovább »

Támogasd a Krisna-hívők munkáját adód 1%-ával

Te is megdolgoztál az 1%-ért, mi is megdolgozunk érte. Segítsd a Krisna-hívők munkáját és rendelkezz adód egyházi és civil 1%-áról! Most még nagyobb szükség van a segítségedre!

Egyházi 1% Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége - Technikai szám: 0389

Civil 1%:
Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18095575-1-41

Motiváció

“A világegyetemen belül az Úr irányít minden élőt és élettelent, s minden az Övé. Az embernek ezért csupán azt szabad elfogadnia, amire szüksége van, s ami őt illeti meg. Minden mástól tartózkodnia kell, jól tudván, hogy az kihez tartozik.”

(Śrī Īśopaniṣad 1. mantra)

Filozófia
A Véda, mint tudomány

A “véda” szanszkrit szó legáltalánosabb fordításban tudományt, tudást jelöl. Egy intellektuális tradíciót, mely a világ valamennyi megnyilvánult és meg nem nyilvánult jelenségét, a lét, a végső eredet metafizikai kérdéseit, az emberi élet egyéni és társadalmi célját az öröklét, teljes tudás és örök boldogság személyiségeként létező Abszolút Igazság, Isten perspektívájából magyarázza el.

Tovább »
Életmód
Tavaszi megújulás a leghatékonyabb gyakorlatsorokkal

Tán az év egyik legörömtelibb pillanatának számít, amikor a hosszú, szürke tél a végéhez ér és beköszönt a tavasz. Amikor először érzed meg az aranyló nap sugarainak melegét a bőrödön, egyre csak zengődik a “nyitnikék” mindenhonnan, és az arcodba fújó szél már langyos, finom virágillatú. Életre kel a természet, és ezzel együtt a testünk is.

Tovább »
Az ászanák hatása az elmére

Az, hogy elménk hatással van a testünkre, és hogy a testünk is hatással van az elménkre, vitathatatlan tény. Ha leterhelt, fáradt az elménk, a testünket is annak érezzük, és nehezebben vesszük rá magunkat a mozgásra. Ez alól kivétel, ha már elég tudatosak vagyunk, és tisztában vagyunk azzal, hogy a mozgás jót fog tenni, frissítően hat majd az elmére is. Csak elkezdeni nehéz.

Tovább »
Recept
Sajttal töltött padlizsán paradicsomszósszal – egy igazi húspótló menü

Gabi konyhájából ajánljuk ezt a finomságot. “Azt gondoltam a padlizsán lenne a legmegfelelőbb erre a célra, nézzétek mi is “sült” ki belőle.

Öko
Kertünk alapja az egészséges talaj

A tavasz sokaknál a legkedveltebb kertészeti időszak. Akár csak egy kis virágoskertről, akár nagyobb projektről, önfenntartó törekvésekről van szó, fontos, hogy mit csinálunk, hogyan építjük fel a kertünket és mit kezdünk majd a kincseivel. Krisna-völgy kertészétől, Bálamodakától tudakozódtunk a kertészkedés legfontosabb tudnivalóiról és lépéseiről.

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Jógamester és vaisnava teológus képzés – Jelentkezz a legizgalmasabb tudást nyújtó főiskolára!

Főiskolánk egy olyan felsőoktatási intézmény, ahol minden év szeptemberében összegyűlik egy tudásra vágyó társaság, akik nem elégszenek meg a materialista életfelfogással, hanem inkább lelki tartalmat keresnek a létezésben. Tudj meg mindent a május 23-ig tartó felvételiről.

Tovább »
Kérd az ingyenes tájékoztatót itt »
Krisna-völgy
Április 22.: LegelŐ Nap - Pásztorélet Krisna-völgyben

Egy nap, ami a tehénvédelmi központról szól! Látogass el a szezon első rendezvényére, ahol lesz többek között ökrös szekerezés, törpe zebu etetés, Pola puja - az ökrök ünneplése, tehéndíszítő festés, fejésbemutató és még számos különleges programlehetőség! A Govinda éttermünk különleges fogásait se hagyd ki!

Tovább »
Kapcsolj ki
Mahábhárata - Gyakorlati lelki tudás a mindennapokra

Örökérvényű bölcsességek alkalmazása egy teljesebb életért. Gyere el élőben is a Mahábhárata-estekre! Várunk szeretettel minden csütörtökön 18 órától! Helyszín: Budapesti Haré Krisna Templom és Oktatási Központ.

Ha kérdésed van, írj ide: [email protected]

Kirtan Jam Eger - minden csütörtökön

Az elme mindig talál valamit, amitől boldogságot remél. Minduntalan azt képzeljük: "Ez boldoggá fog tenni - az boldoggá fog tenni; a boldogság itt van - a boldogság ott van. Elménk ide-oda rángat bennünket. Olyan ez, mintha zabolátlan lovak vonta kocsin ülnénk. Gyere, és mutatunk egy technikát, amivel megzabolázhatod az elmédet!

Dhíra Kutir és Kírtan Jam Budapest belvárosában

A Dhíra Kutir egy alternatív közösségi tér. Érdekes előadások szerdánként, kírtan party jam minden pénteken - hozz hangszert is! Hétköznap vegán menü diákoknak.

Elvonulás hölgyeknek

Ez az új elvonulás, amin kizárólag nők vehetnek részt, kivételes élményt fog nyújtani. A programok témái is a női spiritualitás gyakorlásával és annak nehézségeivel foglalkoznak. Hogyan élj erős, de mindemellett lelki, spirituális nőként a mindennapok forgatagában? Hogyan lépj kapcsolatba belső éneddel?

Tovább »
Égbolt
Égbolt: Április és távolabbi kilátások - napfogyatkozás, jó és rossz napok

Az elmúlt évek után végre egy alapvetően jó és sikereket adó időszakban vagyunk, szép és erős az égbolt. A Jupiter-Neptun még mindig a Halak csillagképben tartózkodik, de zodiákus szinten már ez nem igaz, így a hatás enyhül, ugyanakkor ez segíti érzelmi önkifejezésünket és lelki életünket.

Tovább »
Onlinehoroszkop »
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Krisna-tudatú Hívők Nemzetközi Közössége

Copyright © 2023
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare
Ezt az e-mailt a következő címre küldtük: *|EMAIL|*

Miért kaptam ezt az e-mailt?
Leiratkozás a listáról
Frissíti az adatokat

Kapcsolat: [email protected]