Haré Krisna hírlevél
Kiemelt
Ami a biológia-tankönyvből kimaradt - A természet IQ-ja könyvbemutató és kerekasztal

Ismét megjelent „A természet IQ-ja” című kötet, 300 gyönyörű fotóval az állatvilágból! A könyvbemutató után egy igazi gondolatébresztő kerekasztal-beszélgetésre várunk. November 17-én 17órától.

Esemény »
Ingyenes a részvétel, de regisztrálj! »
RENDELD MEG »
Létkérdés Konferencia: 125 éve született Śrīla Prabhupāda

1965-ben egy indiai úriember egy teherhajó fedélzetén útnak indult, hogy India legfontosabb szentírásait és ősi kultúráját megismertesse a nyugati világgal. Vállalkozása jóformán lehetetlennek tűnt: pénz és támogatók nélkül érkezett az Egyesült Államokba. Prabhupāda csodával határos módon mégis a 20. század egyik legbefolyásosabb lelki tanítójává vált. Az egésznapos rendezvényre 2021. november 18-án kerül sor.

Részletes program »
Regisztráció »
BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak. »
Motiváció  
125 éve született Śrīla Prabhupāda

„Mivel az emberi élet anyag és szellemi lélek kombinációja, a védikus tudás arra rendeltetett, hogy felszabadítsa a lelket az anyagi befedettségtől.”

(Śrīla Prabhupāda)

Filozófia
A Jóga-szútra szellemisége, hogyan válj lelki gyakorlóvá – interjú Gaura Kṛṣṇa Dās-szal

Idén megjelent a Jóga-szútra várva várt harmadik része Gaura Kṛṣṇa Dāsza (Dr. Tóth-Soma László) fordításában és kommentárjaival, őt kérdeztük arról, hogy miért érdemes ezt a több ezer éves művet modern jógiknak is olvasni, és hogy miért különleges ez a kötet.

Tovább »
Életmód
KrisnaNews: Szerzetes, feleség, henna-művész, anyuka

Indiai hagyományokat őriz és a hobbijából hozott létre sikeres vállalkozást a kétgyermekes anyuka. Niśānta 1998-ban költözött Krisna-völgybe és több mint 10 éven át szerzetesi életet élt. Ma is aktív gyakorló, noha időközben felépítette saját hennafestő vállalkozását. Ma már hazánk egyik legismertebb és legkedveltebb hennaművésze, aki arra is figyel, hogy a henna, ami a bőrünkre kerül, egészséges legyen.

Tovább »
Recept
Indiai sütőtökös spenót

A tél végére általában betelünk a hüvelyesekkel, a burgonyával és a színtelen téli terményekkel. A sütőtökös sak, vagyis spenót egy igazi színes csemege, ami az ősz kincséből és némi fagyasztott vagy friss parajból könnyen elkészíthető.

Tovább »
Extra csokis vegán brownie

Sokféle brownie receptet kipróbáltam már, de eddig ez a csupacsokis, pihe puha lett a nyerő… És mitől lett puha, szinte krémes? Gluténmentes lisztet használtam és rengeteg étcsokoládét!

Tovább »
Ételt az Életért
Karácsonyi Szeretetlakoma – kezdődik adventi akciósorozatunk

500 főre tartottunk kiemelt étel- és csomagosztást a 7. kerületben. Hosszú ideje nem volt lehetőségünk ilyen élelmiszer-segélyakciót szervezni Budapesten. Leveleitekből és üzeneteitekből pedig tudtuk, hogy az emelkedő élelmiszeráraknak miatt nagy szükség van a segítségre. Köszönet Erzsébetváros Önkormányzatának a kedves együttműködésért. Így a fővárosi akció mellett már most tervezzük adventi, ünnepi ételosztó akciósorozatunkat.

Tovább »

Támogasd már most az Ételt az Életért Karácsonyi Szeretetlakomáját, hogy még több vidéki kistelepülésre eljuthassunk fővárosi és nagyvárosi akcióink mellett!

www.eteltazeletert.hu »

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Keressük az év legkiválóbb jógaoktatóit! – Jógarádzsa díj

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola hatodik alkalommal hirdeti meg a példamutató jógaoktatók elismerésére alapított, országos JÓGARÁDZSA Kiválósági Díjat, amely a győztes számára 1000 eurós támogatást, valamint a JÓGARÁDZSA Közönség Díjat, amely a győztes számára 500 eurós támogatást foglal magában. A díjazott személyére ajánlást tehetnek rendszeresen jógázó magánszemélyek, valamint jógaszervezetek is február 28-ig.

Ismerd meg sorsod titkait kezdő védikus asztrológia tanfolyamunkon!

A tanfolyam egy bevezető az indiai asztrológia birodalmába, amelynek segítségével könnyedén megérthetjük sorsunk titkait. A Dzsjótis, vagyis az indiai asztrológia legfőképpen a szülött sorsára fekteti a hangsúlyt. Segítségével aktívan részt vehetünk a sorsunk alakulásában ahelyett, hogy vakon sodródnánk az ismeretlen vizeken.

ÚJ! Vasztu alaptanfolyam – India válasza a feng shuira

A Vasztu a térrendezés ősi művészete, ami segít nekünk abban, hogy a számunkra legideálisabb házat építsük fel és rendezzük be testreszabottan, emberközpontúan. A tanfolyamon tanultak segítségével olyan teret hozhatsz létre otthonodban, ami a lelket táplálja, és segít életed többi területét is kivirágoztatni.

Krisna-völgy
Szentély: Változás a vendégvezetésben

November-decemberben Krisna-völgy nyitvatartása változatlan marad, ám november 9-től (kedd) 11:00-kor, 12:00-kor, 13:00-kor, 14:00-kor, 15:00-kor és 16:00-kor indul vendégvezetés az indiai szentélybe. Az étterem szombat-vasárnap várja vendégeit 12:00-17:00-ig naponta változó kínálattal. Vendégházaink továbbra is rendelkezésére állnak és online foglalhatók. Szeretettel várunk Krisna-völgyben!

Kiscsoportos kerámia workshopok Krisna-völgyben

Tölts egy aktív hétvégét Közép-Európa egyik legnagyobb ökofalvában! Kerámia workshopjaink alkalmával szombaton gyakorlati foglalkozásokkal várunk somogyvámosi kerámia műhelyünkben. Itt megtanulhatod, hogyan készíthetsz különböző használati eszközöket agyagból. Készíts egyedi karácsonyi ajándékokat szeretteidnek.

Kapcsolj ki
Lámpásajánlás esténként az Áldások Havában

Az október 20. és november 18. között tartó áldásos időszakban reméljük, minél többen csatlakozni tudtok majd az esti programhoz! Budapesten a lámpásajánlás és a közös éneklés minden nap az esti szertartás után, 19:30-kor kezdődik, kivéve szombaton, amikor 17:30-kor.

Budapest Szanga – minden vasárnap

A "szanga" szanszkrit eredetű kifejezés, jelentése: közösség. Budapest legegyedibb közösségi élményét garantáljuk Neked, minden vasárnap 15:00-tól, lebilincselő előadásokkal, izgalmas zenei produkcióval és mennyei vegán lakomával.

Videó
Hogyan fejlesszük az érzelmi intelligenciánkat?

Tudtad, hogy az érzelmi világunk állapota képes minket megmenteni, a bajban a felszínen tartani, de akár meg is betegíthet, ha nem vagyunk önmagunkkal egyensúlyban, harmonikus lelki állapotban?

Égbolt
Próbatételek és lelki eredmények novemberben

Noha elmúlt a bolygók folyamatosan hátráló, retrogád mozgása és a legtöbb planéta erősebb helyzetbe került, a következő hetekben hold- majd napfogyatkozásban is lesz részünk és kialakul a kála-szarpa jóga egyensúlytalansága. A Skorpió-Bika tengely feladatai. Jó hír viszont, hogy felébrednek a félistenek.

Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Krisna-tudatú Hívők Nemzetközi Közössége

Copyright © 2021
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare