Haré Krisna hírlevél
Kiemelt
Miért segíts adód 2×1 százalékával? Van 6 jó érvünk!
Az adó 2×1%-os felajánlások tekintetében az ember mindig nehezen választ a sok jó ügyért harcoló alapítvány és egyház közül. A legfontosabb mégis az, hogy valakinek felajánld ezt az 1%-ot, különben az államnál marad, ahelyett, hogy egy jó kezdeményezést támogatnál vele. Hallgass a szívedre!

Tovább »

Ételt az Életért – Egri Szeretetlakoma Anyák napja alkalmából
Az Ételt az Életért Alapítvány, amely 30 éve látja el hazánkban a Krisna-hívők humanitárius tevékenységét, minden nap meleg étellel szolgálja a rászoruló lakosságot, de az év során több alkalommal kiemelt élelmiszercsomag osztást is tart. Ennek célja, hogy a résztvevők az ott kapott csomagokból otthon, együtt főzhessenek a családjukkal.

Tovább »

Motiváció

"Sohasem lesz Isten-tudatunk, ha azt hisszük, hogy az anyagi élet minden. Mindaddig, amíg azt hisszük, hogy az élet mindössze a különböző emberek és az anyagi elemek manipulációjából áll, az anyag rabszolgái maradunk. Továbbra is csak kisded játékainkkal leszünk elfoglalva, tervezgetni és igyekezni fogunk, ami ideiglenes megnyugvást ad ugyan, ám a későbbiekben csak még több csalódottsághoz fog vezetni. Tudnunk kell, hogy az anyagi szférán kívül még sokkal több minden vár bennünket…”

(Bhakti Tirtha Swami)
Filozófia
Ejnye, Will Smith, de azért ne csüggedj!

Ezt mondanám a pofozkodó színészkirálynak ‒ ha kíváncsi lenne a véleményemre. Īśvara Kṛṣṇa Dāsa írása

Tovább »
Mi történt az utolsó dodógalamb lelkével?

A jógairodalom gyöngyszemeként ismert Bhagavad-gītā szerint a testeknek életet biztosító lelkek növényi, állati vagy emberi formában is megszülethetnek. Az erőszakmentes táplálkozás mellett szóló spirituális érv szerint azért sem szabad az embernek állatokat ölnie és húst ennie, mert ezzel arra kényszerít egy állatot, hogy „osztályt ismételjen”, vagyis ismét ugyanolyan állatként szülessen meg.

Tovább »
Életmód
A szavak és a hangok ereje – légy óvatos, hogy mit hallgatsz

A hangvibráció – és ebben rejlik a mantrák és a szavak pozitív ereje – minden esetben fizikai szinten is befolyással van a test működésére.

A harmonikus emberi kapcsolatok alapelvei

Miközben hisszük, hogy kapcsolatait ki-ki képes maga működtetni, ha körülnézünk, azt látjuk, hogy mindinkább elidegenedünk egymástól. Az egyre kisebb közösségek egyre inkább az online térre összpontosulnak, felszínesebbek és rövidebb életűek. Hozzászoktunk, hogy ami nem működik, eldobjuk és veszünk másikat, erre a sorsra jutnak a barátságok, szerelmek is... Mit tehetünk ez ellen? Május 8-i előadásunkból megtudhatod!

Recept
Gulagula fánk

A banános fánk indiai változata. Gyors, egyszerű, finom, és ha netán egy nap alatt nem fogyna el, másnapra is tökéletes marad az állaga.

Tovább »
Öko
Május 28. - Önfenntartó ruhakészítés

Manapság már csak nagyon kevesen tudják, hogyan lehet elkészíteni önfenntartó módon saját termesztésű lenből, kenderből és nyers gyapjúból a saját ruhánkat. Ha szeretnéd elsajátítani ezt, akkor gyere el hozzánk és az Öko-völgy Alapítvány szívesen megtanítja neked!

Tovább »
Június 18. - Családi önellátás alapjai tanfolyam

Ha szeretnél környezettudatosabban élni, jobban belekóstolni az önfenntartó életmódba, akkor ez a tanfolyam neked szól!

Tovább »
Ételt az Életért
Mire fordítjuk adód 2x1%-át

Az Ételt az Életért Alapítvány bonyolítja le a Krisna-hívők humanitárius tevékenységét, de ahhoz, hogy tartani tudjuk a tempót a növekvő igényekkel, fejlesztésekre van szükség. Most megmutatjuk, milyen fejlesztésre használjuk fel azt a pénzt, amit az adózók egyházunk és alapítványunk számára ajánlanak, ajánlottak fel. Rendelkezz adód 2x1%-áról Te is: www.egyhazi.hu

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Kezdő védikus asztrológia tanfolyam (online)

Az indiai asztrológia tudománya kiállta az idők próbáját. Szent bölcsek és királyok egyaránt hasznát vették, amikor megfelelő döntéseket kellett hozniuk az életük során. Most itt a lehetőség, hogy te is többet megtudj róla, a saját életedben kamatoztasd a tanfolyamon megszerzett tudást, és aktívan részt vegyél sorsod alakulásában. Asztrológiára fel, május 10-én találkozunk!

A boldogság tanulható, tudtad?

Bizonyára te is harmonikus, boldog életre vágysz. Ez pedig tanulható, tudtad? A BHF-en a lélek tudományát oktatják. Államilag elismert diplomát szerezhetsz jógamester és teológia szakon, ami praktikus lehet a mindennapokban. Tanulmányaid végére az önismereted is elmélyül, hozzájárulva belső harmóniád megteremtéséhez. Ha érdekesnek találod a Főiskolát, de izgulsz a felvételi miatt, segítünk youtube videóinkban! Jelentkezz május 24-ig!

Krisna-völgy
Április 30-május 1.: A kerttől a konyháig – Kertészeti és Gasztro Napok

Anyák napja alkalmából hozd magaddal édesanyádat is Magyarország egyik legszebb biokertjébe és legfinomabb ételeket felvonultató ökofalvába!

Barangolások Krisna-völgyben (extra)

Ismerd meg közelebbről Krisna-völgy misztikus világát! Minden héten más tematikájú élménysétával várunk. Május 7: Mire tanít minket a természet és a bölcsek szíve? Május 21: Ökrös szekeres élménytúra

Videó
Krisna-völgyben felnőni

Milyen lehet a világ egyik legkülönlegesebb ökofalvában, Krisna-völgyben megszületni és felnőni? Rati Mañjarī Devī Dāsīnak egészen egyedi volt a gyermekkora, egy gyönyörű és tiszta, természeti kincsekben gazdag helyen nőtt fel.

Égbolt
Égbolt: Sűrű hetek, égi fordulatok, szerencsenap és napfogyatkozás

Fordulatos égi események, találkozók, bolygó-jegyváltások. Csillagképet váltott a Ráhu, Kétu, a Jupiter és követi a Szaturnusz. Napfogyatkozás és Akṣaya trītīyā, az év legjobb napja is most lesz, 2 hétben az egész év. Mire számíthatunk? Hogyan készüljünk?

Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Krisna-tudatú Hívők Nemzetközi Közössége

Copyright © 2021
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare