Hozzávalók:
250 g zöldbab
fél friss kókuszdió
3 evőkanál rizs
6 evőkanál feles hántolt urad dāl
3 evőkanál ghí vagy növényi olaj
1,5 kávéskanál római köménymag
1/4 kávéskanál hing
8 curry levél
1 kávéskanál só
2 kávéskanál őrölt koriander
1 kávéskanál őrölt római kömény
3 evőkanál urad dālt és 3 evőkanál rizst finomra darálunk. A kókuszdiót feltörjük, levét pohárba öntjük, húsának felét finomra reszeljük. Másik felét hűtőszekrényben tárolhatjuk, esetleg chutney-t készíthetünk belőle. A ghít vagy olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a római köménymagot, a curry levelet és 3 evőkanál urad dālt. Mikor a dāl megpirult, beleszórjuk a hinget, a megőrölt rizs-dāl keverékét, valamint a finomra reszelt friss kókuszt és levét. Felöntjük 1/2 dl vízzel, és 4-5 percig közepes lángon főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és 2,5 cm-es darabokra vágott zöldbabot, még 1/2 dl vizet, és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk. Sózzuk, őrölt korianderrel és római köménnyel fűszerezzük, és forrón tálaljuk.