Hozzávalók:
2 ek szezámmag,
35 dkg friss panir sajt,
1 kk finomra metélt csípős zöldpaprika,
1 kk finomra reszelt friss gyömbérgyökér (elhagyható),
1/4 kk só,
kb. 0,6 dl ghí vagy 0,3 dl vaj és 0,3 dl étolaj keveréke
A panir sajtból tiszta munkafelületen tenyerünkkel nyomkodva-gyúrva sima, csomómentes ´panir-tésztát´ gyúrunk. Beledolgozzuk a sót, a zöldpaprikát, a gyömbért és a szezámmagot. 12 azonos nagyságú gombócra osztjuk, melyeket kissé meglapítunk, hogy 6-7 cm átmérőjű korongokat kapjunk.
2 evőkanál zsiradékot felmelegítünk egy teflon edényben, beleteszünk néhány tikkát, és lassan megpirítjuk mindkét oldalukat (kb. 8-8 perc oldalanként). Óvatosan bánjunk velük, nehogy szétessenek! Szükség szerint pótoljuk az elhasznált zsiradékot. Forrón, kis citromszeletkével tálaljuk.