Hozzávalók:
4 közepes burgonya,
2 ek kókuszreszelék,
2 ek szezámmag,
1 ek finomra vágott friss korianderlevél vagy petrezselyemzöldje,
2 kk finomra reszelt friss gyömbérgyökér (elhagyható),
1/2 kk só,
2 zöldpaprika finomra vágva,
2 ek citromlé,
2 kk barna cukor,
2 kk garam masala,
1/2 kk kurkuma,
1 kk só,
1/4 kk erős pirospaprika,
20 dkg finomliszt,
1 dl víz,
1,5 ek olvasztott vaj,
ghí vagy olaj a sütéshez
Először a tölteléket készítjük el, hogy lehűljön, mire elkészül a tészta. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és villával összetörjük. Belekeverjük a kókuszreszeléket, a szezámmagot, a gyömbért, a paprikát, a zöldfűszert, a sót, a citromlét, a cukrot és a garam masalát. Tehetünk egy kevés burgonyakeményítőt vagy sárgaborsólisztet a töltelékbe, hogy megakadályozzuk, hogy a burgonya sütés közben kijöjjön a tésztából. Félretesszük hűlni.
Közben meggyúrjuk a tésztát. A lisztet, a kurkumát, a fűszerpaprikát és a 1/2 kk sót összekeverjük, beledolgozzuk a vajat, majd lassan hozzáadjuk a vizet. Kemény tésztát kapunk, melyet addig gyúrunk, míg megpuhul és rugalmas lesz. Lisztezett nyújtódeszkán 3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. A hideg burgonyát egyenletesen elosztjuk a tetején, majd szorosan feltekerjük, mint a beiglit. Éles, recés késsel 1 cm széles szeletekre vágjuk a hengert. Két tenyerünk között kissé kilapítjuk az így kapott korongokat, és forró, bő zsiradékban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.