Győzd le önmagad, és urald a világot!

Admin Govinda Klub

Ahhoz, hogy sikeresek legyünk az életben, magas szintű önismeretre, és önkontrollra van szükségünk. Sokszor, még ha tudjuk is, hogy mi lenne a helyes, ami közelebb vinne bennünket a céljainkhoz, akkor sincs elég erőnk megtenni azt, és olyan cselekedetekbe bonyolódunk, amelyek valódi érdekeink ellen vannak.

A Bhagavad-gítát sokan úgy ismerik, mint India Bibliája. A Bhagavad-gítá szakrális irodalom, Isten kijelentéseit tartalmazza. Egyszerre egy szent írás és egy életmódunkat alakító gyakorlati kézikönyv. Nemcsak a legrégebben lejegyzett szentírás az egész világon, hanem a benne rejlő tudás is nagyon különleges: az élet valódi problémáira ad kézzelfogható válaszokat. Ebben az írásban Krisna (a Mindenkit Vonzó, Isten valódi személye) egy barátját, Ardzsunát tanítja az élet tökéletességére.

Bhagavad-gita

Tanításainak alapja a lélek és a test különbségének felismerése – ez az új látószög egyetlen másodperc alatt megváltoztatja a világhoz való hozzáállásunkat és a benne való részvételünket. Ha megértjük, hogy örök, szellemi lelkek vagyunk, és a test, amiben most élünk, igazából egy olyan jármű, ami az anyagi világban való cselekedeteinknek az eszköze, amin keresztül akaratunkat kinyilvánítjuk, akkor a puszta napi rutinon, túlélésen, vagy akár magas szintű anyagi céljainkon felüli, lelki célokat tűzhetünk ki magunk elé életünkben!

A célok kitűzése pedig csak az első lépés ahhoz, hogy valóban sikereket érjünk el, akár anyagi, akár lelki szinten. Szükségünk van arra, hogy önmagunkat megismerve, testünk, érzékeink és elménk működését megtanuljuk az intelligenciánk szerint irányítani. Képzeljük el, mintha csak egy végtelen, belső lelki erő felett vennénk át újra az irányítást, ami korábban kicsúszott kezünkből, s amelyre már alig emlékszünk. Aki képes uralkodni önmagán, kifejlesztve a türelem és kitartás képességét, az bármit képes elérni az életében. A világ uralása valójában a Te saját világod uralása, hogy Te magad élvezd a saját életed! De hogyan lehetsz képes erre? Hogy ne a csapongó gondolataid irányítsanak, hanem Te magad?

Tanulj meg egy ősi módszert arra, hogy hogyan lehet az életedet valóban kézbe venni! Várunk Téged is sok szeretettel április 16-án, kedden a Govinda Klubban!

Govinda Klub 20130416