Különösen perzselő nyári hőségben üdítő családi ebéd.
Hozzávalók:
1 nagy karfiol (kb. 1,25 kg),
1 nagy paradicsom,
2 kk olívaolaj,
1 ek citromlé,
1 kk paprika,
1 kk őrölt koriander,
1/4 kk só,
1/8 kk frissen őrölt fekete bors,
2 avokádó,
3 ek tejföl
A karfiol leveleit eltávolítjuk, fás torzsáját kivágjuk, de magát a karfiolt egészben hagyjuk. Puhára pároljuk. Legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Az avokádó héját lehúzzuk, magját kivesszük, majd összetörjük és kikeverjük a fűszerekkel, a tejföllel és a megpucolt, apró kockákra vágott és lecsöpögtetett paradicsommal. Egy nagy tányért kibélelünk salátalevelek-kel, ráültetjük a karfiolt, bevonjuk az avokádókrémmel, és szeletekre vágva kínáljuk.