Egyszerű nyári ebédhez.
Hozzávalók:
2 evőkanál ghí vagy növényi olaj
1 kávéskanál római kömény
1 1/2 kávéskanál csípős hegyes zöldpaprika, darálva
1/4 kávéskanál hing
1 kávéskanál kurkuma
2 kisebb zöld kaliforniai paprika
6 közepes cukkini
1 kávéskanál őrölt koriander
6 közepes paradicsom
1 1/2 kávéskanál só
1 kávéskanál barna cukor
1 evőkanál finomra metélt petrezselyem
A zöldségeket megmossuk, a paprikát 1.5 cm-es négyzetekre, a cukkinit 1.5 cm-es kockákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát cikkekre vágjuk. A római köményt megpirítjuk a felforrósított ghíben vagy olajban. Hozzáadjuk a csípős hegyes zöldpaprikát, a hinget, és a kurkumát, majd néhány másodperccel később a kaliforniai paprikát. 2-3 percig pároljuk a zsiradékon, belekeverjük a cukkinit és az őrölt koriandert, majd további 2 perc múlva a paradicsomcikkeket. Kis tűzön, időnként megkavarva puhára főzzük a cukkinit. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl! Sózzuk, cukrozzuk, tetejére szórjuk a petrezselymet, és forrón tálaljuk.