A csípős ételek kedvelőinek…
Hozzávalók:
12 csípős, hegyes zöldpaprika,
1/2 kk őrölt mustármag,
1/2 kk kurkuma,
1/4 kk só,
1 ek csicseriborsó vagy sárgaborsóliszt,
kb. 1 ek joghurt,
ghí vagy növényi olaj a sütéshez
A paprikát megmossuk és szárazra töröljük. Éles késsel hosszában kettévágjuk őket. Óvatosan kiszedjük a magjukat és az erüket, folyóvíz alatt leöblítjük, majd ismét szárazra töröljük őket.
A fűszereket, a csicseriborsólisztet összekeverjük annyi joghurttal, hogy kenhető masszát kapjunk. Finoman bekenjük vele a paprikák üregét.
Forró zsiradékban 2-3 percig sütjük, míg sercegni nem kezdenek és barnák nem lesznek. Papírszalvétára helyezzük a kisült paprikákat, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk róluk.