Hozzávalók:
350 g hosszúszemű rizs
100 g friss zöldborsó
100 g zöldbab
100 g apró kockákra vágott sárgarépa
100 g karfiol, apró rózsákra szedve
2 evőkanál vaj
1 hegyes erős zöldpaprika
1/2 reszelt friss gyömbér
1/2 kávéskanál kurkuma
9 dl víz
2 1/2 kávéskanál só
2 babérlevél
3 apróra vágott paradicsom
2 citrom, cikkekre vágva
Először is a következő fűszereket sűrű gézbe burkoljuk:
6 szegfűszeg
2 apróra tört fahéjrúd
1 kávéskanál római kömény
1/2 kávéskanál őrölt kardamon
1/4 kávéskanál hing
A zöldségeket és a rizst megmossuk, leszárítjuk. Felmelegítjük a vajat, és megpirítjuk benne a zöldpaprikát, a gyömbért és a kurkumát.
Hozzáadjuk a zöldségeket a paradicsom kivételével, és 4-5 percig pároljuk őket. Belekeverjük a rizst, felöntjük a forrásban lévő sós vízzel, majd beletesszük a babérlevelet és a paradicsomot is. Ismét felforraljuk, a rizs közzé helyezzük a kis fűszercsomagot, és lefedve, takarék lángon készre pároljuk.
Ha megfőtt, eltávolítjuk a babérleveleket és a fűszercsomagot. Citromcikkekkel díszítve tálaljuk.