Közéleti díszvacsora 2008

Admin Vallásközi - Egyházközi találkozók

Minden év őszén, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége egy kulturális programmal egybekötött díszvacsorára látja vendégül a közélet szereplőit. A meghívottak között üdvözölhettek egyházi vezetőket, kisegyházak képviselőit, tudósokat, tanárokat, politikusokat, művészeket és a média képviselőit.

A kulturális színpadi program megnyitója Ő Exellenciája Ranjit Rae, India nagykövete beszédével kezdődött. Őt követte Csepregi András evangélikus lelkész, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője. A köszöntők Balog Zoltán református lelkész, az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottságának elnöke beszédével zárultak.

Ezután következett a tradicionális indiai hangszereken bemutatott bhajan, akusztikus zenei előadás, majd a Krisna-hívők vezető lelkészének dia- és rövid videó film vetítéssel egybekötött előadása a legfőbb vaisnava szentírásokról. A színpadi program indiai táncbemutatóval zárult, melyet a budapesti Krisna-templom tánc csoportja adott elő.

Az indiai vegetáriánus vacsora elfogyasztása közben lehetőség nyílt kellemesen elbeszélgetni. A jelenlévők között üdvözölhettük a MAZSIHISZ, a Magyarországi Muszlimok Egyháza, A Tan Kapuja Buddhista Egyház, a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Hetednapi Adventista Egyház, a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség, a Buddhista Misszió lelkészeit és híveit. A Magyarországon élő indiai / hindu közösség számos tagja is részt vett a díszvacsorán.