Sült sütőtökös sabji

Admin Hírek, Receptek, Zöldséges főételek, sabjik

Egy gyors, ízletes, fűszeres téli csemege, amelyet az egész család imádni fog, és akkor is könnyedén elkészíthetjük, ha a friss zöldségek hiányoznak a boltok polcairól.


Hozzávalók:
– 5 ek ghí vagy kókuszvaj
– 1,5 kk fekete mustármag
– 1 rúd fahéj
– 1 kk kalinji
– 2 hüvelynyi kardamommag
– 2 db babérlevél
– 2 db szegfűszeg
– 1 kk lepkeszegmag
– 6 db krumpli
– 1 kk őrölt római kömény
– 2 kk őrölt koriander
– 1 kk asafoetida
– 1 kk chilipor
– 7 dl sütőtök kocka
– 2,5 kk só
– 1 kk őrölt kurkuma
– fél dl citromlé

Elkészítés:
A burgonyát és a sütőtököt meghámozzuk és kockákra vágjuk.
A wokban elkészítjük a fűszeralapot: a zsíradékot felmelegítjük,
kipattogtatjuk benne a fekete mustármagot. Amikor kész, hozzáadjuk a
többi fent felsorolt fűszert, egészen a lepkeszegmagig. Ezután a
rátesszük a burgonyát, és a chiliporig bezárólag a többi fűszert is.
Kis lángon, fedő nélkül pirítjuk, rendszeresen, de nem gyakran
kevergetve. Nyugodtan odakaphat a krumpli az edény oldalához, ez adja
a wokos ételek különlegességét. Kb. 10 perc elteltével hozzáadjuk a
sütőtökök kockákat is és együtt készre sütjük. A legvégén hozzáadjuk a
sót, a kurkumát és a citromlét is, majd egy alaposan átkeverés után el
is készült az étel.
Megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel
Jó étvágyat!