Hozzávalók:
– 5 ek ghí vagy kókuszvaj
– 1,5 kk fekete mustármag
– 1 rúd fahéj
– 1 kk kalinji
– 2 hüvelynyi kardamommag
– 2 db babérlevél
– 2 db szegfűszeg
– 1 kk lepkeszegmag
– 6 db krumpli
– 1 kk őrölt római kömény
– 2 kk őrölt koriander
– 1 kk asafoetida
– 1 kk chilipor
– 7 dl sütőtök kocka
– 2,5 kk só
– 1 kk őrölt kurkuma
– fél dl citromlé
Elkészítés:
A burgonyát és a sütőtököt meghámozzuk és kockákra vágjuk.
A wokban elkészítjük a fűszeralapot: a zsíradékot felmelegítjük,
kipattogtatjuk benne a fekete mustármagot. Amikor kész, hozzáadjuk a
többi fent felsorolt fűszert, egészen a lepkeszegmagig. Ezután a
rátesszük a burgonyát, és a chiliporig bezárólag a többi fűszert is.
Kis lángon, fedő nélkül pirítjuk, rendszeresen, de nem gyakran
kevergetve. Nyugodtan odakaphat a krumpli az edény oldalához, ez adja
a wokos ételek különlegességét. Kb. 10 perc elteltével hozzáadjuk a
sütőtökök kockákat is és együtt készre sütjük. A legvégén hozzáadjuk a
sót, a kurkumát és a citromlét is, majd egy alaposan átkeverés után el
is készült az étel.
Megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel
Jó étvágyat!
Sült sütőtökös sabji
Egy gyors, ízletes, fűszeres téli csemege, amelyet az egész család imádni fog, és akkor is könnyedén elkészíthetjük, ha a friss zöldségek hiányoznak a boltok polcairól.