Ma van az Úr Nṛsiṁhadeva megjelenési napja

Fodor Hírek

Kṛṣṇānak ez az erőteljes, de különleges formája egy oszlopból lépett elő a napnyugta pillanatában, félig ember félig oroszlán formájában, amikor a démonikus Hiraṇyakaśipu dühében megpróbálta megölni a saját fiát. A gyermek és bhaktája védelmében az Úr azonnal cselekedett, haragos formáját, amellyel védelmébe veszi mindig híveit akkor és ott csak a kis Prahlāda tudta megbékíteni.

Az Úr Nṛsiṁhadeva nagyon különleges. A hívők naponta két alkalommal, reggel és este énekelnek imákat hozzá, de ha betegek vagy bajba kerülnek is mindig az ő mantráit idézik fel, védelmet kérve. Ebben a pandémiás időszakban is számtalanszor fohászkodtak hozzá és a mai napon, a jövőbeli újabb krízisek elkerülése végett érdemes védelmét kérnünk. Történeteket olvasni róla, imákat intézni hozzá, meditálni rajta vagy, akinek az egészsége ezt megengedi egy kisebb böjtöt is tartani napnyugtáig. Az Úr Nṛsiṁhadevának számos mantrája létezik, legismertebb a praṇāma mantra, amely lényegében megjelenésének története és egy dicsőítés. A kavaca mantrája egy komplexebb védelmező mantra, amelyből megtudhatjuk az Úr Nṛsiṁhadeva milyen káros dolgoktól képes megvédeni az embereket. A stuti mantráját a Kali yuga ura, a szenvedésekért is felelős Szaturnusz bolygó irányító istensége, Śanideva énekli. Még ő is tisztelettel adózik az Úr hatalmas és erőteljes formájának, elismerve az Istenség Legfelsőbb Személyisége kizárólagos hatalmát. A Brahmānanda Purānából pedig Nṛsiṁhadevának 108 nevét is megismerhetjük, ezzel a mantrával különféle tulajdonságait dicsőítik az éneklők.
Ezen a napon kívánjuk, hogy az Úr mindig védelmezzen meg Benneteket, minden betegséggel és krízissel szemben és éljetek egészséges és boldog életet! 🙂

108 név >>

Pranáma mantra >>