Igen gazdag, tápláló étel különleges alkalmakra. Vegán verzióban natúr tofuval készíthető és úgy is tökéletes ízélményt garantál! 🙂
Hozzávalók:
10 közepes paradicsom
10 dkg vaj/növényi olaj
2 kávéskanál lepkeszegmag
1 kávéskanál chili por
1 kávéskanál kurkuma
1-2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
200 g házisajt 0.75 cm-es kockákra vágva vagy ugyanennyi natúr tofu
50 g puhára párolt zöldborsó (esetleg elhagyható)
A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk. Használhatunk normál paradicsompürét is, de valódi, friss paradicsomból ízesebb eredményt kapunk. 🙂 A vajat kis lángon megolvasztjuk, ha növényi olajat pl. olíva olajat választunk, akkor felmelegítjük, beleszórjuk a lepkeszegmagot, a chili port és a kurkumát, majd néhány másodperc múlva beledaraboljuk a paradicsomot.
Kis lángon szétfőzzük a paradicsomokat, hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és kb. 10 perc alatt azt is puhára főzzük. Sózzuk, picit cukrozzuk, ami elveszi a szósz savasságát, belekeverjük az apró, nyers sajt- vagy tofukockákat, és még két-három percig forraljuk a szószt.
Friss rizzsel vagy lepénykenyérrel tálaljuk.