Szia Szeged! Segítünk!

Fodor Ételosztás

Szegeden is megkezdte szegényélelmezési tevékenységét az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány. Az első ételosztásunkat november 25-én 12.00-kor tartjuk az Anna-kútnál. 200 tartós élelmiszercsomagot, 200 kg almát, 200 kg burgonyát fogunk kiosztani a rászoruló családoknak. A tartós élelmiszercsomag mellett 200 adagnál is több meleg étellel kedveskedünk. Novemberben már hideg van, ezért a forró tea sem hiányozhat majd.
 
Jelenleg 28 lelkes önkéntes segíti munkánkat. Van, aki minden nap, van aki alkalmanként, van, aki pedig azzal segít, hogy adomány gyűjtőpontunk lesz, ahová a közelben élő, segíteni vágyó emberek elvihetik a tartós élelmiszer adományaikat. A szegediek jelenleg 10 adományponton adhatják le az élelmiszereket.
 
 
Jelenleg aktív adomány pontjainkat itt találhatjátok meg:
 
● Szegedi Krisna-tudatú hívők központjában – Debreceni utca 15.-ben
● Szatymazon a KHV Mozgásstudióban Kossuth Lajos utca 26.-ban
● Jazz Kocsma – a belvárosban
● Matrackuckó – Petőfi Sándor sgt. 43.-ban
● Zuraburger – Budai Nagy Antal utca 14.-ben
● Pixel Bár – Anna-kútnál
● Szeged Etka Jógastudió – Csongrádi sgt. 73-ban
● Ház-Mix boltban – Csongrádi sgt. 73-ban
● Taka Caffee – Takaréktár utca 5. szám alatt
● K&D pékségben – a Glattfelder-téren, a sarkon
Csodálatos érzés, mikor magánszemélyek mellett iskolák is a kezdeményezés mellé állnak. Mint például az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Czine Sándor Tagintézménye, akik már több doboznyi tartósélelmiszert juttattak el hozzánk, és a gyűjtést most is folytatják.
 
Minden apró segítség óriási segítség, látjuk ezt a napi munkánk során. Így ténylegesen hálásak vagyunk minden egyes felajánlott tartósélelmiszerért.
 
Köztudott, hogy az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány a magyarországi Krisna-tudatú közösség ételosztó missziója, így kizárólag vegetáriánus ételeket osztunk, hús-hal-tojásmentes ételeket, valamint Istennek felajánlott finomságokat. Ezáltal arra törekszünk, hogy ne csak a gyomor teljen meg, hanem egyúttal a lelket is tápláljuk.
A november 25-i ételosztásunk után, a következő akciónk 2024. január 27-én lesz, hasonló feltételek mellett kívánunk segíteni majd a szegedi rászoruló családoknak.
 
Ha segítenéd munkánkat, ezentúl közvetlenül Szegeden is megteheted, folyamatosan és nagy szeretettel várjuk a felajánlásokat, tartós élelmiszer adományokat. Ha pedig önkénteskedni szeretnél, akkor is vedd fel velünk a kapcsolatot valamely szegedi elérhetőségünkön.