33 éve a szegénység elleni küzdelemben

Fodor Ételosztás, Hírek

Amióta ember az ember, nincs egyensúly az erőforrások eloszlása tekintetében. Valakinek mindig kevesebb, vagy aránytalanul több jut. Jelenleg 735 millió ember éhezik, és ez a szám sajnos növekszik.
 
Magyarországon az EUROSTAT szerint a lakosság negyedét-harmadát, mintegy 2,5-3 millió embert érint megélhetési probléma. Ezek az emberek kénytelenek nélkülözni alapvető dolgokat, mint az étel vagy a megfelelő lakhatás. Alapítványunk azért dolgozik, hogy ételt és reményt nyújtsunk nekik. Alapítványunk közel 33 éve segíti a rászorulókat. Budapesten öt helyszínen, vidéken több településen osztunk ételt a hajléktalanoknak, kisnyugdíjasoknak és családoknak. A konyháinkban készült ebédhez gyümölcsöt, zöldséget és pékárut is adunk, hogy a családok otthon is készíthessenek ételt. A tisztaság, amit követünk, egyfajta tisztelet a rászorulók iránt.
 
 
Hagyományaink és hitünk
Mi, az Ételt az Életértnél nemcsak ételt osztunk, hanem a hagyományaink szerint meg is szenteljük azt. Ezt sokan nem tudják, de többen megjegyzik, hogy “valami különleges szeretet” érződik az ételben.
 
Segítő szándék és közösségi részvétel
Sokan, akik kapnak, idővel maguk is segíteni kezdenek másokon, akár szomszédjuknak visznek ételt, akár önkéntesként részt vesznek az ételosztásban. Ilyen segítséggel a közösség összetartóbbá válik.
 
 
Az ételosztás nemcsak anyagi segítség, hanem érzelmi biztonság is. Sokan félnek a kiszolgáltatottságtól, de az ételosztás bizalmat és reményt ad, ami erőt ad a tovább haladáshoz.
Köszönjük mindenkinek, aki velünk tart bármilyen formában. Segíts te is adományoddal, hogy fel tudjuk venni a kesztyűt a szegénység ellen! Adományozz itt! >> https://karitativ.hu/donations/segitsteis-2024/