Kelkáposztás-diós fehérjebomba

Admin Hírek, Receptek, Zöldséges főételek, sabjik

Hozzávalók:
– egy kis fej kelkáposzta
– 1 nagy maréknyi dió
– olívaolaj
– só, bors
– chilipehely
– asafoetida (2-3 gerezd fokhagyma)
– fél zacskó fetasajt
– 1 zacskó durum csőtészta
 
Első lépésként megmossuk a kelkáposztát, majd az egészet csíkokra vágjuk. Forró vízben egy picit megfőzzük, sózzuk a vizet. Eközben feltesszük a durum csőtésztát is főzni. A diókat beletesszük forró vízbe és hagyjuk állni körülbelül 20 percig. Ha megfőtt a kelkáposzta, (picit azért maradhat ropogós), akkor elővesszük a turmixgépünket és beletesszük. A tetejére szórjuk az előzőleg beáztatott és leszűrt diót, az összemorzsolt fetasajtot, majd az egészet meglocsoljuk bőven olívaolajjal. Tehetünk bele egy csokor petrezselymet, amit összevágunk, és meglocsoljuk az egészet azzal a vízzel, amiben a tésztánk főtt. Jól összeturmixoljuk, gyönyörű szép zöld színe lesz az egésznek.
 
Ha ezzel is megvagyunk, olívaolajon pirítunk egy kis fokhagymát, vagy asafoetidát, egy pici diót, majd ráteszünk egy kevéske kelkáposztacsíkot, összeforgatjuk, és ezt tesszük majd a “krémes” tésztánk tetejére.
 
Ha van otthon édes-savanyú chiliszószunk, akkor ezzel leöntve találjuk, mert ettől igazán isteni.
 
Jó étvágyat! Hare Krisna!