Gyakorlatcentrikus lelki oktatás

A lelki életben való fejlődés és a lelki tökéletesség elérésének lehetősége
Azok számára, akik szeretnének nem csak elméletben, hanem a gyakorlatban is megismerkedni a lelki élet titkaival, szeretnék kipróbálni, hogy milyen is az élet egy keleti tradíción alapuló vallási közösségben, különböző képzési formákat ajánlunk mind Budapesten, mind Krisna-völgyben.

Bhagavad-gitaA Bhagavad-gītāban (9.2.) az áll: „ (a mű tudásanyaga) mivel megvalósítása révén közvetlen tapasztalatot nyújt az önvalóról…”

A lelki élet nem csak egy filozófiát vagy hitet jelent, hanem élményeket, lelki megvalósításokat. Képzéseinkre azokat várjuk, akik szeretnének előrehaladni az önmegvalósítás útján, és szeretnének életre szóló lelki tapasztalatokat gyűjteni.

A különleges Kolostorok Titka Hétvége oktatási programunkat azok számára állítottuk össze, akik szeretnének megismerkedni azon életbölcsességekkel, amelyek az ősi Indiából származnak, és eredetileg csak a tudás könyveiben, a Védákban találhatók meg. Ezen titkok birtokában egy lelkibb, boldogabb élet lehetősége tárul az ember elé.
A boldogság anyagi, tárgyi dolgokkal nem megvehető. Nélkülözhetetlen hozzá az a tudás, hogy kik vagyunk mi valójában, mi az élet célja és mi a küldetésünk ebben a világban. Valódi tudás nélkül döntéseink megalapozatlanok, tetteink irány nélküliek. Amíg valaki e kérdésekre nem tudja, vagy legalább nem keresi a válaszokat, addig elkerüli a boldogság, bármekkora házban is lakik, bármilyen drága autója van, vagy bármilyen luxus körülményekkel is van körbevéve. A két dolog független, ez ugyanis a lélek állapotától függ, nem az anyagtól. A boldogságra való igény azonban az ember legtermészetesebb, legösztönösebb vágya.
A hétvége nem csak egy elméleti, hanem egy gyakorlati képzés is egyben, ami bepillantást enged a transzcendens rejtelmeibe és segít azt meg is tapasztalni.

Önismereti Táborainkat azok számára szervezzük, akik szeretnék elsajátítani a Kṛṣṇa-tudatos életmód fortélyait, valamint mély vágyuk van a védikus filozófiát átfogóan megismerni és a gyakorlatba átültetni. Ahhoz, hogy valóban boldog életet tudjunk élni, elengedhetetlen önmagunk megismerése, megértése – a kézzelfogható világ elemei önmagukban nem táplálják a lelket és nem örvendeztetik meg a szívet.

Az emberi élet célja, hogy megértsük, hogy kik vagyunk igazából, hogy helyes célokat tűzzünk ki az életünkben, melyek felé szilád belső értékrendünk szerint boldogan, a teljesség és elégedettség tudatában haladunk. Lelki értékek és önismeret nélkül, az ember mindig elveszett napjaink folyamatosan változó, turbulens világában, mert nincs egy szilárd pont az életében. Ahhoz, hogy valaki teljes életet éljen, az építkezést már az alapoknál is megfelelően kell elkezdeni. Gyökerek nélkül ugyanis nem bonthatunk szárnyakat. Az iskolában, munkahelyünkön ritkán van mód megvitatni az életünket érintő legfontosabb kérdéseket. Azokat a gondolatokat, amelyek a legtömörebben az élethez való alap-hozzáállásunkat alakítják. Azokat, amelyen életünk minden perce függ.

Csoport program, bhaktak
Az önismereti táborban olyan gyakorlati képzésben vehetsz részt, ahol éppen ezekre a kérdésekre, az alapokra kaphatsz választ. A képzés során segítünk önmagad megismerésében, e fogalom valódi értelmezésében, olyan értékeket és elveket tanítunk majd Neked, melyekkel az életed boldog lehet – amellett, hogy az anyagi világon túlmutató célokat is a magadévá tehetsz. Megtanulunk valóban komoly döntéseket hozni, megtanulunk valóban lépni.

A Misszionárius Képzési rendszert azok számára ajánljuk, akik szeretnék a Kṛṣṇa-tudatot teljes időben, a szerzetesi közösséghez csatlakozva gyakorolni. A Misszionárius Képzés egy kiváló lehetőség, hogy megismerkedjünk India több ezer éves filozófiájával és kultúrájával, a legfontosabb védikus szentírásokkal, és a folyamatos tanulás mellett az önmegvalósításra helyezzük a hangsúlyt.

Ez a képzési forma egy 7 hetes, átfogó programot foglal magában. Ez alatt megtanulhatod, hogy hogyan lehet egy templomon belül, aktív egyházi szolgálat mellett, intenzíven gyakorolni a lelki életet.

Gyere el hozzánk egy napra, egy hétre, vagy egy életre!
A lelki élet egy élmény, nincs mit veszítened, próbáld ki Te is!

Információ/kapcsolat: Budapesten Guruttama Dāsa (Szávai Gábor)
Tel.: 06 30/579-3917, email: [email protected]
Krisna-völgyben: Līla-śuka Dāsa (Kissimon László)
Tel: 06 30/530-6369, email: [email protected]