Burgonya tikka

Hozzávalók:
60 dkg burgonya,
1 ek vaj,
1 és 1/4 kk só,
1/4 kk frissen őrölt fekete bors,
1/8 kk frissen őrölt szerecsendió,
1/4 kk kurkuma,
1 ek citromlé,
1/4 kk csípős fűszerpaprika,
2 ek finomra metélt friss koriander-levél vagy petrezselyem,
3-4 ek teljes kiőrlésű liszt,
ghí vagy étolaj a sütéshez

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és összetörjük.
Belekeverjük a többi hozzávalót, majd 8 részre osztjuk, melyekből olajos kézzel 1,5 cm vastag korongokat formálunk.
Kissé kiolajozott palacsintasütőben a lehető legkisebb lángon mindkét oldalukat 15-20 percig sütjük, hogy vörösesbarna héjuk képződjön. Forrón tálaljuk.