Malpua

Hozzávalók:

A malpua tésztájába:

  • 1 nagyobb érett pépesített banán
  • 300 g fehér liszt
  • 2 ek. tejpor
  • 2 ek .kukorica keményítő
  • 1 kk őrölt édeskömény
  • 1 kk őrölt kardamom
  • kb. 2,5 dl tej vagy kókusztej

A sziruphoz:

  • 400 g cukor
  • 1/2 l víz
  • 1 kk sáfrány
  • olaj a sütéshez

Malpua

Egy mély tálban összekeverjük a malpua tésztáját. Sűrű csomómentes palacsintatésztát kell kapnunk. Egy edényben összekeverjük a cukrot a vízzel majd elkezdjük forralni, a forrásban lévő sziruphoz adjuk a sáfrányt és így együtt főzzük 10 percig. Felmelegítjük az olajat, Egy evőkanállal belecsorgatjuk a tésztát úgy, hogy egy tenyérnyi korong alakú formát kapjunk. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük majd az olajból kivéve lecsöpögtetjük. A melegen tartott szirupba mártjuk egy percig összeforraljuk majd kivesszük. Melegen tálaljuk