Szezámos burgonya subji

Hozzávalók:

  • 1/2 kg burgonya párolva
  • 1/2 pohár joghurt
  • 2 cm friss gyömbér reszelve, vagy 1/2 evőkanál gyömbérpor
  • 1 evőkanál chili por
  • egy csipet só

Ezeket összekeverjük és fél óráig állni hagyjuk. Ezután elkészítjük a chonszot (fűszeres alapot): 1 evőkanál felforrósított ghíbe vagy olajba egyszerre szórjuk bele a következő fűszerek keverékét:

  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál fekete mustármag
  • 1 teáskanál római kömény

és pirítsuk addig, amíg a mustármag ki nem pattog. Akkor keverjük bele krumplis szószt és hevítsük tovább, amíg a krumpli meg nem puhul. A végén öntsünk bele egy teáskanál citromlevet.

Szezámos burgonya szabdzsi