Augusztus 12.: India Varázsa Fesztivál – Add át magad a varázslatnak!

Admin Hírek, Programajánló

Neked mi jut eszedbe Indiáról? Ízek? Mantrák? Szerelmek? Vagy netán a sáfrányszínben pompázó vidám szerzetesek, akik mantrákat énekelnek az utcán? Esetleg az Ájurvéda, az Élet tudományának örök érvényű szabályai, melyeket magad is szeretnél a mindennapjaid részévé tenni? Vagy a lenyűgöző monumentális, szobrokkal díszített épületek látványa?

Bármi legyen is az, ami elvarázsolt, mi segítünk újra átélni a csodát. Ha pedig még sosem jártál Indiában, akkor mi elhozzuk Neked, így lépésről lépésre fedezheted fel a Védák ősi, titkos tanításait. Képzeld el, hogy…..

…megérkezel egy káprázatos helyre, melyet a füstölők illata leng be. Egy helyre, ahol az ötezer éves tudomány nem mese, hanem valóság! Magadba szívod ezt az ismerős illatot és hagyod, hogy kezdetét vegye az időutazás. Fotókiállításunk megtekintésével először a ’70-es évekbe érkezel. Megelevenedik előtted egy indiai szent ember élete, egy olyan emberé, akinek tanításai még Gárdonyi Gézát vagy Mahátma Gandhit is megihlették és megérintették.

Az udvarra kilépve a varázslatos keleti táncokat láthatsz, hallhatod a tradicionális indiai hangszerek játékát. Szemed elé tárul India fergeteges bazári hangulata, ahol a kereskedők a színesebbnél színesebb portékájukat árulják.

A nap fénypontjaként részese lehetsz egy hagyományos, tűzceremóniával kísért indiai esküvőnek. A ceremónián való részvétel jószerencsét hoz nemcsak az ifjú párnak, hanem a nézőknek is, és amelynek áldásaiból bárki meríthet. És ha már India, akkor lélegzetelállító jógagyakorlatokat is láthatsz.

Megismerkedhetsz a meditáció valódi filozófiájával, mely hozzásegít az önismerethez, a test és lélek harmóniájának megteremtéséhez. Ismerd meg jobban személyiségedet és életutadat az ősi indiai csillagászati rendszer tanításai szerint! Ebben védikus asztrológusaink lesznek a segítőid. Előadásaink eredményeként pedig többet is megtudhatsz a Védák önismereti és pszichológiai technikáiról, a karma, a sors, a lélek, vagy épp a mantrázás fogalmáról.

Gasztro Szigeten megtapasztalhatod India méltán híres ízvilágát, melyet a fűszerek sokszínűsége és elkészítési technikája tesz feledhetetlenné. Minden falat VEGÁN, azaz nem tartalmaz tejszármazékot és semmilyen állati eredetű terméket, teljesen erőszakmentes. Igazi vegán kuriózumokat ízlelhetsz meg, amit a helyszínen készítenek Neked szakácsaink. Az étterem sátrainkban finomabbnál finomabb csemegékkel várunk Téged, igazi kulináris kalandozásban lesz részed.

Az ebéd végeztével vár Rád a Koktélbár, ahol a színes, hűsítő alkoholmentes koktélok szürcsölése közben nézheted színpadi programjainkat.

A Szépségszigetre betérve indai hercegnővé változhatsz, játszva ismerheted meg az öltözködési szokásokat és a keleti divat rejtélyes szimbólumrendszerét. Az indiai ékszerek elmaradhatatlan kellékei a mindennapi viseletnek. A „szépségsziget előszobájában” ékesítsd fel magad a hennaművészeink által festett Mehndi mintákkal (hennával), melyek még hetekig tartó emléket jelentenek.

Elhaladva a Művészeti sziget előtt selyem mandaládat vagy bio hintőport is készíthetsz velünk.

A kisebbeket és szüleiket egész nap kreatív foglalkozások várják. Az indiai táncok szerelmesei pedig oktatók segítségével ismerkedhetnek a tradicionális indiai templomi táncokkal.

Költöznél? Átrendeznéd lakásodat? Akkor feltétlenül kérd ki Vaszati térrendezési tanácsadóink véleményét!

Egészségszigetünkre érkezve sok hasznos információt kaphatsz a kiegyensúlyozott napirend kialakításához és a testtípusod szerinti prevencióhoz. Táplálkozási tanácsadóink is szeretettel várnak. Megtudhatod, hogyan építsd be az Ájurvedát a mindennapokba, megismerheted a fűszerek hatásait és használatát, vagy egyszerűen frissülj fel a masszőreink és csontkovácsunk kezei által!

Ugye velünk tartasz? Találkozzunk augusztus 12-én a Lélek Palotájában!

Időpont: 2018. augusztus 12. vasárnap 10:00-18:00 óráig
Helyszín: Lélek Palotája, 1039 Budapest, Lehel u. 15-17.
Bejárat: I. kapu: 1039 Budapest, Lehel utca 15-17., II. kapu: 1039 Budapest, Attila utca 8.
Jegyárak: Felnőtt: 1.350 Ft, Nyugdíjas, diák: 950 Ft
8 éves kor alatt a belépés ingyenes!

Bővebben:  www.lelekpalotaja.hu
FB: Lélek Palotája
Szervezés: Szakács Beáta +3630 / 978-3669
Sajtó: Fodor Kata +3630 / 336-7171