Mit olvasson a gyerek?

Admin Család

Ahogy cseperednek a gyerekek, és 6 éves kortól egyre növekszik az érdeklődésük a könyvek olvasása iránt, annál több Krisna-tudatos szülőben vetődik fel az a kérdés: Mit olvasson a gyerek?

Az aggódó kérdésfelvetés gyakran abból fakad, hogy miután a csemetéjük sikeresen elolvastott néhány mesekönyvet, úgy tapasztalják, hogy kifogytak a gyermekük számára ajánlható Krisna-tudatos olvasmányokból. Szerencsére azonban egyre növekszik azon magyar nyelvű, vaisnava kiadványok sora, melyek a kisebbeknek szólnak.

Természetesen először is meg kell nézni, hogy mennyi idős gyermekről van szó, hogy a korosztályának megfelelő olvasnivalót adhassuk a kezébe. A fő szempont azonban az, hogy mi az, ami érdekli. Lehet, hogy egy 10 éves gyermek olyan könyvet szeretne olvasni, ami kisebbeknek való, de ebben ne akadályozzuk, idővel utoléri a kortrsait. A lényeg, hogy élmény legyen neki az olvasás.

Az is előfordulhat, hogy gyermekünk a nagyobbaknak szánt könyvet szeretné olvasni. Ebben az esetben érdemes felhívni a figyelmét arra, nem biztos, hogy mindent érteni fog, s ez ne szegje kedvét az olvasás élményében. Ha úgy érzi jobbnak, bármikor félreteheti későbbre az adott írást.

Az alábbi listával szeretnénk ötleteket adni, hogy milyen egyéb lelki kiadványok érhetők el jelenleg is, amiket bátran olvashatnak a gyermekek. (A BBT, a Lál, a Bhaktivedanta Főiskola és a Krisna-völgyi Iskolai Könyvtár kiadványait külön színekkel jelöltük.)

Folytatás a oktatas.krisnavolgy.hu oldalon.