Újabb rendkívüli ételosztást tartanak a Krisna-hívők!

Admin Ételosztás, Hírek

Ruha, játék, csokoládé várja a rászoruló családokat Húsvétkor is.

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége (MKTHK) április 7-én, Húsvét szombaton, 11 órától ismét kiemelt ételosztást tart Budapesten, a Blaha Lujza téren. Hagyományos karácsonyi segélyakciójukhoz hasonlóan, április első hétvégéjén is rendkívüli megmozdulást terveznek, a szombati napon mintegy 1200 adag étel kerül kiosztásra a fővárosban.

Az MKTHK szegényélelmezési programja keretében az idén még több alkalommal rendez rendkívüli akciókat, hogy az utóbbi évek válságainak hatására nehéz helyzetbe került családokat hatékonyabban segíthesse. Az Ételt az Életért továbbá az év minden napján oszt ételt a fővárosban, a vidéki helyszíneken pedig heti, kétheti rendszerességgel vesz részt a szociális ellátásban. Budapesten már 4 ponton, naponta 1400 fő számára nyújtanak segítséget, de fagyriadó idején, átmeneti osztópontokon, természeti katasztrófák idején pedig az érintett térségben segítik a bajba jutottakat, illetve a helyszíni munkálatokat.

A program önkéntesei Húsvétkor is a már megszokott, tápláló, ízletes vegetáriánus ételekkel és egy gazdag, tartós élelmiszercsomaggal várják a rászorulókat, az ünnephez kapcsolódóan azonban, a sokféle édesség mellett, csokoládé-nyuszival, csokitojással igyekeznek a legkisebbeket is jókedvre deríteni. Az élelmiszerek mellett ruha és játékosztást is szerveznek, amelyhez a lakosság segítségét, adományait is várják. A tavaszi, átmeneti, lomtalanítási időszakban a szervezők remélik, hogy a nagytakarításkor, selejtezéskor kiszelektálásra került jó minőségű játéktárgyak és ruhaneműk nem a szemétbe kerülnek, hanem tisztított állapotban eljuttatják nekik 1) a 3. kerület Lehel u. 15-17 szám alatti központjukba, hétfőtől péntekig (április 6-ig), 8-20 óráig a recepcióra, vagy 2) április 7-én 9 órától 12 óráig a Blaha Lujza téri osztópontra! A szombati nap folyamán az adományokon túl támogató kezekre is nagy szükség lesz, így a tetterővel segíteni kívánó önkéntesek jelentkezését is fogadják.

A húsvéti időszak, Karácsonyhoz hasonlóan sok család számára együttléttel, pihenéssel és lakomákkal telik, míg mások számára az anyagi nehézségek miatt mindez nem adatik meg. Az Ételt az Életért Program önkéntesei közel két évtizedes tapasztalatukkal szeretnék elérni, hogy rendkívüli társadalmi összefogás jöhessen létre embertársaink önzetlen segítésére. A húsvéti hétvége különösen nehéz sok család számára, hiszen a tavaszi szünet során több gyermek, otthon – az óvodai és iskolai étkeztetésen túl – már nem jut megfelelő mennyiségű élelmiszerhez, és az étkeztetés egy hosszú hétvégén pedig még nehezebb a szülők számára. Mindemellett az ünnepi időszak során való nélkülözés érzelmileg is megterhelő lehet. Ebben szeretnének támaszt nyújtani.

A Krisna-hívők számára ez az időszak szintén jelentős ünnep. Húsvét előtt néhány nappal emlékeznek meg Ráma Navamíról, az Úr Rámacsandra, Krisna egyik formájának megjelenési napjáról, aki több ezer évvel ezelőtt élt a Földön. Uralkodása során bemutatta, hogy miként lehetséges a társadalom, és egy hatalmas birodalom hibátlan működése, amelyben mindenki testi-szellemi jólétben él és senki sem szenved hiányt. Példájából megtanulhatjuk, hogyan gondoskodjunk minden élőlényről és gyakoroljuk a kegyességet és a könyörületességet.
A Krisna-hívők bíznak abban, hogy a gyors, spontán, egyszerűen szervezett, közvetlen odaadással és embertársi szeretettel nyújtott segítség a leghatékonyabb módja annak, hogy a környezetünkben élőket felsegítsük a bajból. Munkásságukhoz 1%-os adományokat is fogadnak.

2012.03.30.
www.karitativ.hu