20. alkalommal indult útjára a szekér Budapesten

Admin Hírek

Minden eddiginél nagyobb érdeklődésre tartott számot a Szekérfesztivál Budapesten, amelyet a Krisna-tudatú hívők már 20. alkalommal rendeztek meg hazánkban. A rendezvény a Hősök terén kezdődött el, a szekeret táncosok, gólyalábasok és zenészek kísérték. A kötelek húzása szerencsét hoz minden résztvevő életébe – ez ugyanis megszabadítja az élőlényeket minden korábbi negatív visszahatástól. A résztvevők kézről kézre adták a köteleket az ünnepi menetben, amely a Vörösmarty térre érkezett.

Itt, a megnyitón részt vett és köszöntőt is mondott Tarlós István főpolgármester úr képviseletében Bányai László főtanácsos úr, valamint előadást tartott Sríla Sivaráma Swami, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők vezető lelkésze.

Az ünnep nem csak lelki, vallási szempontból bír nagy jelentőséggel, hanem a kikapcsolódásra, pihenésre vágyók is mindig megtalálhatják számításaikat a szekér húzását követően az India Fesztiválon.

Idén a legkisebbek is igazán jól érezhették magukat, hiszen a gyermekszíndarab és számos zenei program mellett ugráló vár és körhinta, hagyományos vásári foglalatosságok várták az apróságokat. Az indiai csemegéknek és a változatos színpadi programnak, a mridanga dobshownak, az orosz Krisna-hívők különleges fellépésének és a tradicionális táncoknak köszönhetően a Ratha-yátrá a hétvége talán legérdekesebb kulturális rendezvényeként több ezer embert látott vendégül a Vörösmarty téren. Az enyhe, kifejezetten kellemes időjárást pedig az Úr páratlan kegyének titulálták a hívek.

Szekérfesztivál 2013

A Szekérfesztivál e 2 évtized során egyedi és csodálatos karnevállá nőtte ki magát Magyarországon, s a hívők jövőre is szeretettel várnak mindenkit az Univerzum Urának ünnepélyére. Akik nem szeretnének annyit várakozni, azok számára pedig kiváló alkalmat kínál a hétvégén (19-21.) megrendezésre kerülő Krisna-völgyi Búcsú, a 3X1 napos kalandozás jó lehetőség egy kis kalandozásra a védikus kultúrában.