Kihasználatlan képességek – Neked is van. Ismerd fel!

Admin Govinda Klub

Minden ember számos kihasználatlan képességgel rendelkezik, amelyeket felismerve és megfelelően alkalmazva életünk sokkal sikeresebb lehet. Döntsd le a korlátaid!

„Mint tüzet a füst, mint tükröt a por, mint magzatot az anyja méhe…”(Bhagavad-gítá 3.38.) az illúzió így fedi be a tudatunkat. Sokszor nem látjuk, hogy kik is vagyunk valójában, és milyen rejtett képességeknek vagyunk birtokában. Nem tudjuk ezért, hogy milyen lehetőségeink vannak életünk teljesebbé tételéhez, aminek az az eredménye, hogy nem is élünk teljes életet, és a bennünk rejlő képességeket csupán parányi mértékben alkalmazva, nem tudunk valóban kibontakozni. Mint amikor a sziklák között futó csermelynek útját állják… megrekedtség, lefojtottság. Ugye ismered ezt az érzést?

Csak ami halott, az változatlan…
Minden embernek van azonban egy célja, vágya, elhatározása, küldetése az életben, amelyet szeretne feltétlenül elérni. Amelynek az eléréséhez a változáson és jellemfejlődésen keresztül vezet az út. Albert Einstein szerint: „ha egy múltban elkövetett dolgot a jelenben ugyanúgy megismétlünk, azonban más eredményt várunk tőle, az az őrültség biztos jele.” Ismerd fel és változtass!

A változás az élet része. Ha ezt komfort zónánkból kilépve pozitív élményként éljük meg, akkor a boldogságunk forrása lehet, ha azonban a külső környezet kényszeríti ránk e változást, akkor a szenvedésünket jelenti, és nem tudunk belőle előrelépni.

Az emberi élet során, ha változtatunk, törekszünk, és rendelkezünk a kitartás képességével, akkor olyan ajtók és utak nyílnak meg a számunkra, amelyek a létezés egy boldogabb világát tárják fel előttünk. Korlátaink ledöntése rajtunk múlik, azonban nem egy könnyű feladat.

Ehhez szeretnénk támpontokat és segítséget nyújtani április 23-ai előadásunkon, a Govinda Klubban.

Várunk szeretettel!

govindaklub20130423

A találkozásunkig álljon itt néhány hasznos életre szóló tanács Radhanatha Swamitól

„Az idő olyan értékes: minden pillanat sokkal értékesebb az összes gazdagságnál, amit lehetséges elérni ebben a világban. Ha elveszíted a vagyonodat, azt vissza tudod szerezni, de ha időt veszítesz, az többé nem jön vissza. Ennek az emberi életnek minden pillanata nagyon-nagyon értékes. Az életünkben az jelenti a sikert, hogy pillanatról-pillanatra olyan döntéseket hozunk, melyek a valódi hasznunkra válnak.”

„A kudarcok formálják a jellemet. A nyomás egy olyan dolog, amit csak olyan személyek kapnak, akik kiérdemlik azt. Nekünk tisztelnünk kell a nyomást, megtiszteltetésnek kell felfognunk. Nem lehetünk addig sikeresek, amíg nem vagyunk elég bátrak ahhoz, hogy elbukjunk. Minden kudarcban benne van a siker magja. Az élet minden területén nagyon nehéz sikert elérni. Elbukni azonban nagyon könnyű. Nagyon nehéz egy követ felgörgetni egy hegy tetejére, de nagyon könnyű legurítani onnan. Ha tanulunk a hibáinkból, a minket ért kudarcokból, erősebbé válunk, s nagyszerűbb lesz a jellemünk. Egy hiba csak akkor hiba, ha elmulasztunk tanulni belőle. A valódi bajnokok minden élethelyzetben csak a céljukra összpontosítanak. Ők célokat tűznek ki maguknak, míg a vesztesek kifogásokat keresnek. Az életünk aszerint fog alakulni, ahogy mi irányítjuk. Merjünk változni! Lehet, hogy néha félelmetes, de mindenképp megéri!