Az Ételt az Életért tevékenysége a dunai árvíz idején

Fodor Ételosztás, Hírek

Amint azt az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága körlevelében kérte, a magyarországi egyházak és civil szervezetek – ahogyan maga az Ételt az Életért Alapítvány is – legjobb képességeikkel igyekeztek segíteni az árvízi munkálatokat.

Árvíz

Alapítványunk, mely országosan naponta közel 2000 adag meleg ebéddel szolgálja társadalmunk elesettjeit, az idei, és mindezidáig a legmagasabb dunai árhullám érkezése idején a védekezésben dolgozók és a kitelepített lakosság ellátására fordította a figyelmet. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal és a Magyar Vöröskereszttel, mint a védekezést segítő, és az adományok szétosztásáért felelős Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács tagjával együttműködésben és koordinálása alatt Budapesten, Pest megye több településén, illetve Baranya megyében segítettük a védekezési munkálatokat.
Árvíz
Önkénteseink 2013. június 6-án csatlakoztak az együttműködéshez, és az árhullám elvonulása utáni bontási szakaszt is beleszámítva egészen június 18-áig állt a szakemberek rendelkezésére. Ezalatt az időszak alatt több ezer adag friss, tápláló meleg ebéd és gyümölcs napi szintű biztosításával támogatta a védekezésben résztvevő készenléti rendőrök, tűzoltók, vámtisztek, polgárőrök, vízügyesek, a koordinátorok és a civil önkéntesek munkáját.

Árvíz

Összesen több mint 10 különböző Dunamenti településre szállítottunk ételt, többek között a leginkább kritikus helyszínekre is. Az alábbi részletes felsorolásban követhető nyomon a tevékenységünk:


DÁTUM     HELYSZÍN     ADAGSZÁM

Június 6.     Margitsziget, Vác     500 adag
Június 7.     Sződliget, Budakalász     500 adag
Június 8.     Margitsziget, Szentendre     500 adag
Június 9.     Szentendre     200 adag
Június 10.     Százhalombatta, Budakalász     200 adag
Június 11.     Szigetmonostor, Budakalász     400 adag
Június 12.     Szigetmonostor, Érd     400 adag
Június 13.     Dunaszekcső, Mohács, Bár, Római-part     500 adag
Június 14.     Római-part     50 adag
Június 18.     Budakalász     100 adag
        
10 NAP     13 KÜLÖNBÖZŐ HELYSZÍN     3350 ADAG ÉTEL

Kollégáink minden helyszínen személyesen osztották ki az ételt, ahol szakembereink jelenléte egyben pszichoszociális támogatást is jelentett a hivatásos állománynak.