Hozzávalók:
5 dkg friss korianderlevél, spenót vagy sóska,
20 dkg csicseriborsóliszt vagy sárgaborsóliszt,
3 dl joghurt,
1-2 erős zöldpaprika,
2,5 kk só,
4 dl víz,
ghí vagy olaj a sütéshez
A korianderlevelet, spenótot vagy sóskát alaposan megmossuk, a fás szárakat eltávolítjuk. Apróra vágjuk a leveleket és összekeverjük a csicseriborsóliszttel, a joghurttal és a fűszerekkel. Állandó keverés közben hozzáöntjük a vizet, míg tejszerű halmazállapotú nem lesz. Lassú tűznél 15-20 percig főzzük, a végefelé állandóan kevergetve. Akkor van kész, amikor ha kiveszünk egy kiskanálnyit, az hideg felületre téve megszilárdul. Ekkor tepsibe vagy 3 cm magas peremű tálcára öntjük, és legalább 1 órán keresztül hűtjük. Hidegen rombuszokra vágjuk és bő zsiradékban arany-barnára sütjük.
Mentalevéllel ízesített joghurttal tálaljuk.