Jótékonyság Világnapja 2013 – láss a szíveddel is!

Fodor Ételosztás, Hírek

Az ENSZ-közgyűlés magyar kezdeményezésre szeptember 5-ét, Boldog Kalkuttai Teréz anya halálának napját a Jótékonyság Nemzetközi Napjává nyilvánította. A világnapon a Krisna-tudatú hívők kiemelt ételosztást tartanak népkonyhai étkeztető pontjukon a Blaha Lujza téren, 2013. szeptember 5-én 12 órakor. Tevékenységünkkel szeretnénk mindenkit arra inspirálni, hogy járjunk nyitott szemmel és nyitott szívvel embertársaink körében, figyeljünk a környezetünkben élőkre és apró tettekkel segítsük a leginkább nélkülözőket.

Ételt az Életért

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége kiemelt fontosságúnak tekinti az elesett emberek, rászorulók, és nehéz körülmények között élő családosok segítését. Egyházunk humanitárius tevékenységét már 2 évtizede folytatja csak Magyarországon. A Krisna-hívők ételosztó missziójának története szintén Kalkutta városába nyúlik vissza, ahol a Krisna-tudat Nemzetközi Szervezete alapítója, Sríla Prabhupáda éhező és egymással viaskodó gyermekeket látva arra kérte a hívőket, hogy legalább a templomok 10 km-es körzetében oldják meg a rászorulók ellátását. Az így létrejött Food for Life Global program Magyarországon Ételt az Életért néven vált ismertté, s kiemelt hangsúlyt fektet a gyermekétkeztetésre.

Boldog Kalkuttai Teréz anya rendkívüli jelleme, kedvessége, odaadása a rászorulók felé és Sríla Prabhupáda gondoskodása az elesett lelkekről egyaránt példát állít mindannyiunk számára, tanításaik a könyörületességről és a felelősségvállalásról egybecsengenek. Életükkel és tetteikkel megmutatták milyen a karitatív jellem, mit jelent a valódi emberség korunkban.

Boldog Kalkuttai Teréz anya és Radhanatha Swami a Krisna-hívők egyik avató lelki tanítómestere

Boldog Kalkuttai Teréz anya és Radhanatha Swami a Krisna-hívők egyik avató lelki tanítómestere

A Világnap alkalmából szervezetünk a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei XIII. kerületben található, egészségügyi és átmeneti szállást nyújtó központi intézményében élők számára indít útjára szombati étkeztetési szolgáltatást. A BMSZKI a főváros legnagyobb szociális szolgáltató intézménye, melynek munkáját évek óta támogatja egyházunk is. Ennek eredményeként egy komplex, sokoldalú, a hétvégi étkezést tekintetében hiánypótló ellátás jöhet létre.

Szervezetünk önkéntesei remélik, hogy az újabb akcióval sikerül felhívni a figyelmet az önzetlen gondoskodás, a jótékonyság fontosságára és azt javasoljuk, hogy mindenki helyi szinten, legalább közvetlen környezetében támogassa a rászorulókat lehetőségei szerint. A hívők számára ugyanakkor minden nap a jótékonyság világnapja, hiszen az év minden napján szükség van segítő kezekre.

Jótékonysági Világnap: https://www.facebook.com/events/212770395555809/?fref=ts