Kaju kishmish chidwa – Indiai “diákcsemege”

Admin Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Igen tápláló csemege. Srila Prabhupada Ekadasi böjtnapokra ajánlotta.

Hozzávalók:
300 g kesudió, vagy mogyoró vagy mandula (héjjal vagy héj nélkül)
65 g mazsola
1 kávéskanál finom szemű só
1/2 evőkanál őrölt koriander
2 kávéskanál őrölt római kömény
1/4 kávéskanál őrölt feketebors
1/4 kávéskanál őrölt kardamom
1/4 kávéskanál őrölt fahéj
1/4 kávéskanál erős fűszerpaprika
1/8 kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál porcukor
növényi olaj a sütéshez

Egy nagy serpenyőbe 2.5 cm mélységig olajat töltünk. 155°C-ra hevítjük, beleszórjuk a magvakat, és gyakran kevergetve 10-12 percig ezen a hőfokon tartjuk. Ekkor kiszedjük belőle a magvakat, és alaposan lecsöpögtetjük őket. Papírszalvétával jól áttöröljük, hogy lehetőleg minden zsiradékot eltávolítsunk. Még forrón megszórjuk az összekevert fűszerek felével. A fűszerkeverék másik felével a mazsolát ízesítjük, majd az egészet összekeverjük.
Elkészítési idő: 25 perc.