Kapros-túrós lepény

Admin Desszertek, Receptek

Hozzávalók a tésztához:
2 dl tej
1 dkg élesztő
1 evőkanál tejföl
6 dkg vaj
25 dkg liszt
egy csipet só.

A töltelékhez:
40 dkg túró
3 evőkanál cukor
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál búzadara
1 kk apróra vágott kapor

A tészta alapanyagaiból kelt tésztát készítünk. Lágy tésztát kapunk, ezt megkelesztjük, ujjnyi vastagra nyújtjuk és kivajazott tepsibe tesszük. A tölteléket a tésztára simítjuk és lassú tűzön sütjük. Mielőtt végleg kivesszük a sütőből, 1 evőkanál tejföl és 1 evőkanál cukor keverékével megkenjük, majd 2-3 percre visszatesszük a sütőbe. Így a tészta teteje szép piros lesz. A tölteléket készíthetjük cukor nélkül, sóval. Kapor nélkül pedig egyszerű túrós lepény kapunk.