Kiemelt ételosztás Húsvét alkalmából

Admin Ételosztás, Hírek

Játékkal, csokoládékkal és egy bevásárlásnyi élelmiszerrel várjuk a rászoruló családokat Húsvétkor is a Blahán.

Március 30-án, szombaton 12 órától ismét kiemelt ételosztást tartunk Budapesten, a Blaha Lujza téren. A már hagyományosnak mondható karácsonyi segélyakciónkhoz hasonló nagyszabású rendezvényre lehet számítani, mely a megnövekedett érdeklődés miatt ezúttal a megszokotthoz képest gyorsított és biztonságosabb rendszerrel fog működni. A helyszínen 1300 emberen tudunk majd segíteni meleg étellel, élelmiszercsomaggal, illetve a gyerekeknek játékokkal. Az akcióra nem csak fővárosiakat várunk.

ffl2

Sok év szünet után 1012-ben rendeztünk Húsvétkor kiemelt akciót, és azt tapasztaltuk, hogy a Karácsonykor kialakult kígyózó sor ez alkalommal sem volt rövidebb. Arra következtettünk, hogy az év bármely szakában rendezett segélyakció hasonló érdeklődésre fog számot tartani, ezért önkénteseink 2013 Húsvétján is tápláló, ízletes, vegetáriánus ebéddel és egy gazdag tartós élelmiszercsomaggal várják a rászorulókat. Az ünnephez kapcsolódóan sokféle édességgel is igyekszünk az egyre nagyobb létszámban érkező gyermekközönség kedvében is járni. Őket nem csak a sok nyalánkság, hanem a teherautóról osztott több száz játék is meglepi majd, ami számukra is örömmel tölti el az ünnepet. Március 30-án 9-12 óráig a Blaha Lujza téri Corvin parkolónál álló sátrainkban átvesszük a tavaszi lomtalanítási időszakban esetlegesen kiselejtezett, de jó minőségű játéktárgyakat és tisztított ruhaneműket, mindezeket az ételosztás ideje alatt a helyszínen ki is osztjuk.

A rendezvényre önkéntes segítők jelentkezését is vártuk, és legnagyobb örömünkre egy facebook-kampánynak köszönhetően a közel 100 férőhely gyakorlatilag pár óra leforgása alatt betelt. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki jelentkezett, és reméljük, hogy a jövőben azokkal is együtt tudunk majd dolgozni, akiknek e Húsvéti rendezvényünkre már nem tudtunk helyet biztosítani.

Idén még három alkalommal rendezünk rendkívüli akciókat annak érdekében, hogy az utóbbi évek gazdasági válságainak hatására nehéz helyzetbe került családokat hatékonyabban tudjuk segíteni. A húsvéti időszak is családi ünnep, a rokonok ilyenkor meglátogatják egymást, a gyerekek ajándékokat kapnak, a vendégeskedés evéssel-ivással telik, ám sajnos egyre több család éli meg kellemetlenül ezt az időszakot, hiszen egyre nehezebb a megszokott életszínvonalat biztosítani. A mindennapok szűkölködése pedig ünnepi időszakban még fájóbb tud lenni. Szervezetünk célja, hogy önzetlen társadalmi összefogás révén olyan támaszt tudjon nyújtani a nehéz sorsú embereknek, ami gyors, hatékony és kézzelfogható, a család minden tagja hasznát veszi, és alapvető szükségletet elégít ki. Hiszünk abban, hogy az odaadással és embertársi szeretettel nyújtott segítség hatékony módja a környezetünkben élők felsegítésének.

Az akció támogatóinak hálás köszönettel tartozunk: Fővárosi Önkormányzat, Fővárosi Csatornázási Művek, Simba Toys, Zelt Kft, Ferihegy Kft, Csodaest Kft, Magyar Élelmiszerbank Egyesület, Mobiltoalett Kölcsönző Kft, Drogeriemarkt Kft, Tűzkerék Kft, Prima Maroni Kft, IXO Consulting Kft, Lactalis Hungária Kft

Köszönjük, ha munkásságunkat adója 1%-ával is támogatja! Adószámunk: 18095575-1-41
www.karitativ.hu