A TÖLTELÉKHEZ:
- 1/2 l tejszín;
- 25 dkg cukor;
- 25 dkg kókuszreszelék;
- 1 dkg vaníliás cukor;
- 10 dkg mazsola
A TÉSZTÁHOZ:
- 50 dkg fehér liszt;
- 3 ek. olaj;
- 1 kk. kurkuma;
- 3 dl tej,
- kb. 0,5 dl víz;
- 1 dkg vaníliás cukor;
- 1/2 kk. őrölt fahéj;
- 1/4 kk. őrölt szegfűszeg;
- 2 ek. cukor, 1 kk. só
A töltelékhez a hozzávalókat egy lábasban főzni kezdjük. Ha nagyon száraz lenne, kevés tejszínt még tehetünk bele. Felforraljuk, majd levesszük és langyosra hűtjük. A tésztát kikeverjük hígabb tejföl sűrűségűre, és palacsintasütőben, olajon, a szokásos módon sütjük. Megtöltjük a palacsintákat és tálaljuk.
A cikk megjelent a Vissza Istenhez Magazin 2003/3. számában.