Körbenéznél a Búcsúban? Séta a 20 éves Krisna-völgyben!

Admin Hírek

Színes gyermekprogramok a védikus iskolában, séta a templomépületben, filozófiai érdekességek, beszélgetések, könyvek, indiai ínyencségek, finom falatok, tradicionális dallamok, Laár András egyedi műsora és persze az elmaradhatatlan védikus esküvő, tűzceremóniával. Mi vár ránk majd a Krisna-völgyi Búcsúban? Élményeket, jókedvet, életerőt és áldásokat gyűjtünk! Rendhagyó körvezetés – tarts velünk!

Gurukula – a védikus iskola épülete
Krisna-völgyben mindig az Istenség Legfelsőbb Személyisége, Krisna van a középpontban. Gyermekeinket is arra oktatjuk, hogyan tudják komplex módon, környezettudatosan szemlélni a világot, megértve, hol van az emberek helye és mi a feladatunk ebben a csodálatos teremtésben. Mottónk: ahogyan az évszakok szerint változik a világ, és hogy mikor mit csinál a falusi gazda, ehhez igazítjuk a gyerekek elfoglaltságait is. Iskolánk kiemelkedően magas színvonalon és államilag elismert öko-iskolaként – mely csak megújuló energiát használ – képezi tanulóinkat magasan kvalifikált szakemberek segítségével, akik az oktatásnak szentelték életüket.

gurukula

A Búcsú három napja alatt a Gurukula (iskola) és környéke ad otthont a gyerekprogramoknak.
A tornateremben korosztályok szerinti kézműves foglalkozások – nemezelés, kifestők a kicsiknek, dekupázs, rajzolás, modellezés és még sok minden más – lesznek. Az előtérben megtekinthetők és megvásárolhatók a gyerekek által készített kézműves tárgyak, játékok, amelyeket gyermekek készítettek gyermekeknek. Meséskönyveket és egyéb Krisna-tudatos kiadványokat is bemutatunk.

A kertben az önfenntartás óra keretei között, művelt veteményeskert mellett lehet pónikon lovagolni, végigküzdeni a kalandpályát, beülni arcfestésre. A szülőkre is gondolva egy étteremsátrat is elhelyeztünk itt, hogy amíg a csemete szórakozik, meg lehessen pihenni, egy pohár hűsítővel, rózsavizes limonádéval a kézben gyönyörködni a tájban, hiszen az iskola tradicionális indiai palotára emlékeztető épülete egy magas dombon épült, ahonnan gyönyörű a kilátás.

Ökológiai tanösvény
Az éghajlatváltozás problémáját személyes ügyünknek tekintjük, ezzel kapcsolatban dolgoztuk ki az Öko-völgy programot. A környezettudatosság a mindennapi gyakorlatban, a mértékletesség és az egyszerűség elve érvényesül életünkben. Az országban egyedülállóan, nálunk megtekintheti a fenntarthatóság állomásait. Ökológia Gazdálkodás Tanösvényünkön végigsétálva érthetővé válik ennek a gondolatnak a nagyszerűsége és egyszerű kivitelezhetősége. A Krisna-völgyi Búcsú keretében a tanösvény végállomásánál, Öko-Portánkon előadásokat is hallgathat a témával kapcsolatban.

Tanösvény

Könyvek, kiadványok, bölcsességek
A Búcsú alatt több helyszínen is megtalálja majd a védikus irodalom csodálatos gyöngyszemeit. A Templom épületében megtekintheti és meg is vásárolhatja magyar nyelven könyveinket és egyéb Krisna-tudatos kiadványainkat. Kedvére válogathat regények, gyermekkönyvek, kifestők, útikönyvek között. Ha igazán komoly filozófiai, vagy vallási munkákat szeretne tanulmányozni, ennek sincsen semmi akadálya. Helyszínen lévő szerzeteseink készséggel válaszolnak kérdéseire, segítenek eligazodni a művek sokaságában és bizony egy-egy mélyebb beszélgetésbe is belecsöppenhetünk egy ilyen lelkiséggel átitatott helyen. Hangos könyveket, zenei cd-ket, magazinokat is kínálunk önnek. Vigye magával Krisna-völgy szellemiségét, s otthonában nyugodt körülmények között lapozgathatja a több ezer éves védikus kultúra kincseit.

Shop

Színpadi műsor – India színe-java és védikus esküvő
Színpadi programjaink idén is változatosak. Minden korosztály megtalálhatja a kedvére való műsorszámot. Többféle indiai táncstílus is bemutatásra kerül, az iskolások előadásában színdarab és pantomim is várja a nézőket. A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jóga-szakos hallgatóinak látványos, dinamikus jóga-showja minden bizonnyal elnyeri tetszésüket. A bhadzsana – a tradicionális indiai templomi zene, az aikido-show és Laár András rendhagyó fellépése pedig már csak hab a tortán. Filozófiai előadásunkon megismerkedhet a Krisna-tudat alapjaival.

 

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó programunk minden évben a védikus, tűzceremóniával egybekötött esküvő – ez idén sem marad el. A csodálatos, gazdagon arannyal hímzett ruhákban pompázó, lefátyolozott menyasszonyok mindenki szívét megdobogtatják. Legyen meglepetés, hogy ebben az évben hány szép pár mondja ki a boldogító – és egyben hét életre szóló – igent. Jelen lenni egy ilyen kedvező eseményen ugyanolyan áldásos, mint részt venni benne. Itt adjuk áldásainkat az ifjú párra.
Akik megéheznek, azoknak sem kell aggódniuk, a színpad szomszédságában megkóstolható az indiai konyhaművészet minden remeke, a szabadtűzön sütött lepénykenyértől a szószokig.

Templomépület – a völgy szíve-lelke
Minden zarándokút végállomása és végső célja Isten menedékének meglelése. Templomunkban vár mindenkire Srí Rádha-Sjámaszundara, Krisna-völgy (és hazánk) védelmezője. Az indiai stílusú, helyi művészek által dekorált templomépületben minden negyedórában körbevezetésen vehet részt.

Oltár

Szívesen veszik, ha egy kis gyümölccsel, vagy más ajándékkal kedveskednek az Isteni párnak vagy legalább tiszteletüket, hódolatukat ajánlják Nekik. Ők mindenkit szeretettel fogadnak s messze földön híresek csodatévő természetükről, az őszinte vágyakat beteljesítik. A Szentírások azt mondják, ha csak egy lépést is teszünk Isten felé, Ő ezerszeresen fogja viszonozni azt. Krisna-völgy szent helyén ez megtapasztalható – ne habozzon elfogadni ezt a páratlan lehetőséget. Tartson velünk a Krisna-völgyi Búcsúba a 20 éves Krisna-völgy rendezvénysorozat keretében, 2013. július 19-21-ig, Somogyvámoson, karnyújtásnyira a Balatontól.

Jegyelővétel, program, részletek: http://bucsu.krisnavolgy.hu/