November 5. Édességfesztivál: Több száz gyermeket látnak vendégül Krisna-völgyben

Fodor Hírek

Különleges felajánlásként évente egyszer novemberben Krisna-völgyben a Somogy megyei iskolásoknak rendezünk Édességfesztivált. A gyerekek nemcsak a környékbeli iskolákból (Somogyvár, Öreglak, Somogyjád, Osztopán, Visnyeszéplak), hanem még Pécs környékéről is (Magyarmecske, Darány) érkeznek hozzánk.

A Krisna-tudatú hívők eltökélt célja, hogy a világban enyhítsék a szegénységet és az éhezést. E törekvésüknek mindenki által ismert szép példája a budapesti Blaha Lujza téri állandó ételosztás. Ez főképpen a fővárosban élőknek nyújt kiváló lehetőséget a napi egyszeri meleg ételre. Vidéki központjainkban, Egerben, Debrecenben szintén osztunk meleg ételt a rászorulóknak.

Különleges felajánlásként évente egyszer novemberben Krisna-völgyben a Somogy megyei iskolásoknak rendezünk Édességfesztivált.

A gyerekek nemcsak a környékbeli iskolákból (Somogyvár, Öreglak, Somogyjád, Osztopán, Visnyeszéplak), hanem még Pécs környékéről is (Magyarmecske, Darány) érkeznek hozzánk.

Govardhan, édesség

Különlegesen szép lehetőség, hogy a Krisna-völgyi gyerekek megvendégeljék társaikat – az Istennek felajánlott ízletes ételekkel való vendéglátás a védikus, lelki kultúra egyik kulcseleme.

A program részeként a gyermekek ellátogatnak a Tehénvédelmi Központba, ahol megnézhetik Krisna-völgy csordáját – a magyar tarkákat, tiroli borzdereseket, zebukat, akiket meg is etethetnek répával és csapátival (indiai lepénykenyérrel). A Templomszobában színdarab és zenei bemutató várja a kis látogatókat. A délután mintegy 300 kilónyi édesség kiosztásával zárul. Ezen a fesztiválon sem marad senki éhesen…

www.krisnavolgy.hu